Oldalletöltések száma: 10835055
2021. május 18. kedd 20:14,
Erik és Alexandra napja van.

Vakcinadarabkák támadása

„Én aztán biztosan nem oltatom be magam, mert a folyadékként belém nyomott anyag bennem összeáll és mikrocsip lesz, amelyen keresztül majd irányítanak engem”. Az egyik rádióműsorban idézett szövegben az illető még meg is nevezte az őt állítólag irányítani akaró világhírű és dúsgazdag amerikai informatikai szakembert.
   A vakcina-szkeptikusok még mindig erősen tartják magukat világszerte, összeesküvés-elméleteiknek se szeri se száma, ezek gyártásában találékonyságuk kimeríthetetlen. A napokban kapott fel a világsajtó két pompás esetet. Az egyik szerint az ausztrál egészségügyi minisztérium erre létrehozott információs portálján egy vélhetően tanult és derék polgár feltette a sokakat izgató kérdést: igaz-e, hogy a Covid-19 vakcinákkal csatlakozni lehet az internetre?

FOLYTATÁS

A robbantó

A hírek szerint az amerikai igazságügyi minisztérium azzal vádol egy texasi férfit, hogy megpróbálta felrobbantani az Amazon virginiai adatközpontját, amelyről úgy tudta, hogy az internet 70 százalékának működtetéséért felelős.
   Világot uralni, vagy elpusztítani akaró őrültekkel a filmekben gyakran találkozhatunk, például kalandjai során James Bond is megakadályoz időnként egy-egy mindenre képes dúsgazdag agyamentet rút tettében, de sajnos nem csak a mesékben akadtak már eddig is világuralmi vágyaktól hajtott megszállottak, elég, ha csak a több mint 73 millió ember halálával és felfoghatatlan mértékű pusztítással járó második világégést kirobbantó gonosz fantasztára gondolunk. És mindig előbújik valamilyen sötét lyukból egy elvetemült emberszerű lény, amely tömegek leigázására, vagy elpusztítására tör.
   Azt nem tudom, hogy vajon ilyen gondolatai lehettek-e a 28 éves texasinak, akit miután egy titkos ügynöktől robbanóanyagnak feltüntetett, de valójában ártalmatlan tárgyakat vásárolt, letartóztatott az FBI.

FOLYTATÁS

Váltás

Szeretek váltani, életem során számtalan, olykor igen jelentős módon váltottam. Állást, kapcsolatot, életmódot, de hát ezzel sokan vagyunk így. Vessenek meg érte, de szeretek sebességet is váltani. Autóban, kerékpáron, vagy ha erőmből telik, hát a teniszpályán. Talán éppen ezért fogott meg a hír, miszerint szabadabb lesz a váltás a kerékpárokon.
   Szinte megrengette a mobilizált világot, amikor a hagyományos és jól bevált kézi váltókat automata váltotta fel a drága autótípusokban. Bár még sohasem vezettem ilyen járművet, elfogadom, hogy könnyebbséget jelenthet az autó vezetője számára. Ilyen hatalmas technológiai változás lehetett még sok más mellett az autózás világában az ablakok elektromotorral le- és feltekerése, a belülről elektronikusan állítható visszapillantó tükrök mozgatása. Igaz, az autók fejlesztése terén szinte kimeríthetetlen a fejlődés lehetősége.
   Nem így a kerékpárok kényelmi berendezései terén.

FOLYTATÁS

Hamburger

Pár hete történt, hogy egy derék magyar állampolgár feljelentett egy másikat. Az egyikük a bejelentéséhez csatolt fotó alapján vélhetően a szobájában ücsörgött az ablak előtt és óvóan figyelte az utca forgalmát, míg a másikuk két riasztás, életmentés, vagy Covid-teszt közben formaruhában és éhesen kipattant egy mentőautóból, hogy pár falatot vegyen maguknak, mielőtt társaival együtt továbbrohannának a sokórás műszakjukban embereket menteni. A feljelentést nem a mentős egyenruhában lévő polgártársunk tette.
   Ahogy az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldalán olvasható, a húsvétkor tett feljelentésében egy férfi sérelmezte, hogy szolgálatot teljesítő mentősök ebédet vásároltak. A panaszos fényképet is mellékelt felháborodása mellé, azon pedig valóban látszik a terhelő tény: a mentőegység egyik tagja hamburgert kér elvitelre egy budapesti büfénél.

FOLYTATÁS