Oldalletöltések száma: 10794028
2021. március 8. hétfő 13:39,
Zoltán napja van.

Eljött a búcsú ideje

„E-újságot indítani egyszerű. Fogja magát az ember, készít, vagy készíttet egy honlapot, esetleg blogot indít, aztán leír néhány gondolatot, feltölti az internetre és kész.”

Kedves Olvasó!

   A fenti mondatokkal több mint 11 évvel ezelőtt indult útjára a v-to.info, majd a v-to.eu, vagyis ahogy olvasóink szóhasználata után én is elneveztem, a Vétó. Úgy vélem, hogy ennyi idő, amely alatt egy akkor született fiúcska már kiskamasszá, a leányka meg bakfissá cseperedhetett, rohanó világunkban oly hosszú, hogy időközben jelentősen megváltozott a környezetünk. Naponta születnek újabb hír – és főleg – álhírportálok, amelyek által keltett zajban nehéz újságot csinálni. Ezért döntöttem úgy, hogy időben kell abbahagyni. Ezek tehát a búcsú szavai.
   A Vétó 2009. július 29-én jelent meg először az online-térben. Célom volt az indításával a Velencei-tó környéki települések, városok és a nagyvilág, elsősorban hazánk közérdeklődést kiváltó történéseinek, híreinek közzététele, érdekes események, újdonságok megismertetése. Tettem mindezt mindvégig direkt párpolitika nélkül, mert vallom, hogy a pártpolitika csak megosztja olvasóinkat. A Vétó informatikai hátterét a születésétől fiam és e téren kollégám, Máté Gábor biztosította a lap számára.
   A búcsú egyúttal újjászületést is jelent, mert bár a lap címe, a Vétó változatlan marad, az eddigi újságból véleményportál lesz. Mostantól ugyanezen a felületen – bár egy darabig még olvashatók lesznek a korábbi hírek, információk – nem a nagyvilág híreit, hanem saját, reményeim szerint sokak érdeklődésére számot tartó írásaimat teszem közzé.
   Vallom és remélem, amit korábban is, hogy a vélemény szabad, ezért a saját véleményemet írom meg a Vétóban a bennünket körülvevő világunk viselt, vagy örömteli dolgairól. Ezek nem kinyilatkoztatások, lehet velük vitatkozni, egyet nem érteni, mert a szlogenem ugyanaz, mint volt a Vétó újságé is: én így látom, ön láthatja másként.
   Kérem, maradjon velem a jövőben is.

                                                                 Máté G. Péter