Oldalletöltések száma: 10765186
2021. január 24. vasárnap 06:19,
Timót napja van.

Bejglik

   - Arra is gondoltam – folytatta az asszony, miközben párja már emelte volna újra szeme elé az újságot – hogy idén bejglit sem sütök. Jó sok munka, én csak hízom tőle, neked meg a savad miatt nem tesz jót, aztán meg ahelyett, hogy finomakat ennél, csak a savcsökkentőket szeded. Majd veszek valami kis édességet, hogy legyen, ha megkívánjuk.
   - Én benne vagyok.
   Csönd lett. A férfi maga elé emelte a lapot, újra elmerült a nagyvilág viselt dolgairól szóló hírek olvasásában, az asszony elgondolkodva nézte az ura mögött függő festményt, de gondolatai másutt jártak.
   - Mi lenne – szólalt meg nagy sokára –, ha mégis sütnék két rúd mákos és két diós bejglit? Ha idén, ezen a furcsa karácsonyon már úgyis csak ketten leszünk itthon és sehova sem megyünk, legalább érezzük a karácsony hangulatát.
   A férfi felnézett a lapból, megcsóválta a fejét, de nem szólt. Az együtt töltött évtizedek megtanították kivárni a dolgok végét. Újra csönd telepedett közéjük, mígnem kisvártatva az asszony újra meg nem törte.
   - Tudod mit – állt fel nagy hirtelen – ha már hozzáfogok, nem mindegy, hogy négyet, vagy tízet csinálok? Én bizony megsütöm idén is a bejgliket. Ránk romlani biztosan nem fog. Ha van kedved hozzá, jöhetsz, segíthetsz nekem.
   A férj ezt már meg sem hallotta. Előre tudta, ez lesz a vége, hogy a bejgli idén sem maradhat el, majd ő is bevesz evés előtt savcsökkentőt. Mert a karácsonyi dísz úgy-ahogy helyettesíti a szépen felékesített, kivilágított karácsonyfát, de ha már bejgli sincs, akkor tényleg nem karácsony a karácsony.

bejgli ketkes com