Oldalletöltések száma: 10789815
2021. március 1. hétfő 10:10,
Albin napja van.

A polgártárs szabadsága

   Victor Hugo írta, hogy „a polgártárs szabadsága ott ér véget, ahol egy másik polgártárs szabadsága kezdődik”. Mert – lefordítva mindezt korunk nagy problémájára – az az ember, aki ellenáll az oltásnak, mert megteheti, hiszen nem kötelező, ha elkapja a vírust, a járvány terjesztőjeként komoly veszélyt jelent a vele kapcsolatba kerülőkre, megfertőzheti őket és rossz esetben halálukat is okozhatja. Ha mindez csak vele történne, hát így döntött, így járt, az ő baja. De nem így van.
   Aki egészségileg alkalmas rá, de az oltás elutasításának szabadságát választja és emiatt nem rendelkezik majd oltási igazolvánnyal, bátran élje tovább az életét, reménykedve, hogy elkerüli a betegséget, de ne üljön vonatra, buszra, metróra, ne menjen közösségbe, meccsre, színházba, moziba, buliba, ne utazzon külföldre, mert ettől kezdve ez már nem ez ő magánügye.
   Az oltás elfogadása e rendkívüli helyzetben ugyanis nem csak választás és személyi szabadság kérdése, de a felelősségteljes gondolkodásé, viselkedésé is.

lelegeztetogepen commondreams org