Oldalletöltések száma: 10789848
2021. március 1. hétfő 10:50,
Albin napja van.

Postai úton

   Először is egy útmutatót igyekeztem fellelni a postai portálon, amelyet csak kisebb nyomozómunka után találtam meg. Kinyomtattuk a pár oldalas útmutatót és elkezdtünk lépésenként megfelelni a leírtaknak. Kiderült, hogy egyetemet végzett társammal együtt mindketten teljességgel alulképzettek vagyunk a postai nyelvezet értelmezésében, amelyet még tovább nehezített azoknak a mozaikszavaknak a meghatározása, amelyektől hemzseg a leírás, de jelentésük csak hosszabb kutakodás után található meg. Néhány példa ezek közül: EJF, EKI, KA, RL, EL, VV, RL.
  Nem ragozom, sokáig próbálkoztunk egy tértivevényes levél e-postakönyves feladásával, illetve annak előkészítésével, mert a végén a sorunk kivárás után mégiscsak a postás hölgyek egyike elé kell majd járulni levelünkkel, de még akkor is több volt a fehér folt a tudásunkban, mint egy középkori térképen a fel nem fedezett területek száma.
   Tudom, hogy emberek tömege éli le teljes életét úgy, hogy egyetlen tértivevényes levelet sem kell feladnia, de miután a Posta nyilván és helyesen nem csak az ilyen küldeményeket kívánja a jövőben elektronikussá tenni, nem árt időben szólnunk: ha lehet gondoljanak azokra is, akik nem postások és nem informatikusok.
   Tapasztaltam, hogy rajtam kívül is vannak még ilyenek.

epostakonyv posta hu