Oldalletöltések száma: 10907648
2022. május 20. péntek 16:55,
Bernát és Felícia napja van.

Tarifa

   Pár napja megint belerohantam egy pofonba és újfent a fővárosban. Egy, a lámpás kereszteződésnél álló kocsisor mellett, a buszsávban haladtam – szerintem jogosan – a sarok felé, ahol jobbra kellett fordulnom. A sarok előtt kilépett elém egy éber biztos, leállított, nagyon udvariasan igazoltatott, majd közölte, hogy nem a szaggatott vonalon léptem át a buszsávba és ha elismerem bűnömet, pontlevonás nélkül csak 5000 Ft-ot kell fizetnem. De vitathatom is, ám akkor, ki tudja, akár ötvenezres büntetést is kaphatok és ugrik egy pontom.
   Feszegetve a rendőri türelem határait, azért szóvá tettem, hogy én bizony egy szaggatott vonalnál léptem át a buszsávba, és a mintegy százméteres szakaszon mindvégig jeleztem a jobbrafordulási szándékomat, de a fiatal szakember hajthatatlan volt, mondván, hogy az a szaggatott, nem az a szaggatott. Tudva, hogy intézkedő rendőrrel sohasem érdemes vitatkozni, elfogadtam a surranópályaként felkínált 5000 Ft-os büntetést, úgyis támogatni akartam a rendőrséget.
  Kicsit aggódóm. Nagyjából két évtizedenként kapok egy-egy büntetést a közlekedés rendjének megszegése miatt és ez még el is menne, de a tarifák növekedése már megijeszt. Ha így megy tovább, húsz év múlva már talán hitelt kell majd felvennem, hogy kipengessem a büntetőpénzt.

rendori ellenorzes brfk hu