Oldalletöltések száma: 10907640
2022. május 20. péntek 16:33,
Bernát és Felícia napja van.

Hamburger

   A panaszt emelő szerint a vásárlás hosszú percekig tartott, nyilván így is érezte, hiszen amikor valami zavarja az embert, minden másodperc éveknek tűnik, ugyanakkor a mentő fedélzeti számítógépe szerint az ügylet mindössze kevesebb mint két percet vett igénybe. Innen kezdve szót sem érdemelne a jog- és szabálytisztelő be- vagy feljelentő tette, legyinthetnénk, hogy bizonyára rossz napja volt, vagy az illető nyilvánvalóan egy gonosz, rosszindulatú ember, de azért ez a történet többet is megér.
   Bizonyára ennek az ismeretlen korú névtelen úrnak az élete oly tiszta, mint a hófehér vászoné, népiesebb nevén a patyolaté, amit tanítani kellene. Vagy példáján inkább felidézni azt, hogy miért is lett nemzetünk a történelme nem egy korszakában a feljelentők országa. 1944 tavaszán például a magyarországi német megszállás alatt a náci biztonsági erőket is meglepte az a rekordszámú bejelentés, amellyel egymást jelentgették fel a szomszédok, jó ismerősök, rokonok. És hogy ezt nem csak a régiek tették, bizonyítja, hogy nem volt hiány feljelentésben az 50-es években, ahogy a hozzánk már jóval közelebb lévő évtizedekben sem.
   Szerencsére a mentős bevádolása másként sült el, mint ahogy azt a derék, a vétkes megbüntetését elváró honpolgárunk remélte. A magyarok zöme, a közösségi portálok népe őt ítélte el tettéért. De míg a feljelentett mentős arcát időközben megismerhette az ország, a feljelentő ezúttal is arctalan és névtelen maradhatott.
   

mentos feljelentett omsz hu