Oldalletöltések száma: 10866380
2021. október 20. szerda 06:18,
Vendel és Irén napja van.

A robbantó

Az álnéven posztoló férfi egy magánmilíciák szervezésére létrehozott szélsőséges fórumon azzal dicsekedett, hogy ott volt a Capitolium januári ostrománál, és bár nem ment be, az épületből sikerült üvegdarabokat hazavinnie. Ebből persze gyorsan ki is tűnik, hogy a fiatalember nem tartozik a legokosabb világpusztítók közé, mert ennek nyomán figyelt fel rá az FBI is.
   Ahogy olvasni lehet az (amerikai) ügyészség közleményében, amikor egy másik felhasználó rákérdezett, hogy mi a célja, az úrnak nemigen titulálható fickó annyit válaszolt: halál. Mint kiderült, az volt a terve, hogy C4 plasztik robbanóanyaggal megtámadja az Amazon Web Services virginiai adatközpontját és ezzel kiiktatja, felszámolja az internet 70 százalékát. Utólag talán már megmondták neki, hogy pusztításával sem tudta volna az internetet lekapcsolni, sőt valószínűleg nem okozott volna tartós kárt sem az online rendszerben.
   Ha a fiatalembert nem zárt osztályra való közveszélyes őrültnek, hanem épelméjű bűnösnek találják, akkor 20 évig terjedő börtönbüntetéssel számolhat. De persze ez a világban internetező sok milliárd embert cseppet sem fogja érdekelni.
   Félő, hogy a világméretű pusztításra vágyó egyetlen lefogott őrült mellett nap mint nap százak, ezrek jutnak hasonló gondolatra. Még elképzelni is ijesztő, hogy mi lesz, ha valamelyikük sikerrel jár.

c4 flickr com