Oldalletöltések száma: 10866392
2021. október 20. szerda 06:58,
Vendel és Irén napja van.

Az ügynök

Ő az a kiváló szakember, akinek a világ a Covid-járvány leküzdésében élenjáró mRNS alapú – például Pfizer, Moderna – vakcinák technológiájának kidolgozását köszönheti, vagyis embermilliók egészségének, életének megmentését. Hogy semmi és senki sem szent, ha valamilyen, az átlagember által fel nem fogható egyéni, vagy csoportérdek ezt diktálja, jól példázza, hogy valakik a kiváló kutatóbiológusról az egymást követő hazai kitüntetései közben találták fontosnak közölni: a rendszerváltás előtt ügynökként is tevékenykedett. Ami, mint kiderült, így nem igaz.
   Az igazság kérlelhetetlen szószólói Bálint László A hálózati nyilvántartás szereplői című, 2017-ben megjelent könyvére hivatkoznak. A tudós maga is beszélt arról, hogy 23 éves volt, amikor az ’56-os forradalombeli tevékenységéért felfüggesztett börtönre ítélt édesapjának bebörtönzésével fenyegették, ha nem írja alá a beszervezését. De, mint azóta az állambiztonsági levéltár főigazgatójától mindenki megtudhatta, semmiféle bizonyíték sincs arra, hogy a kutató bárkiről is jelentett, vagy bárkinek ártott volna.
   E ponton le is lehetne zárni az egészet – nem úgy, mint egyes komoly pozícióban lévő politikusok egykori ügynökmúltját, amellyel viszont nem illik foglalkozni – ha az emberi természet ezt lehetővé tenné. De nem teszi, mert sokaknak oly jól esik bántani azt, aki több, nagyobb tudású és messze sikeresebb, mint ők, az igazság kicsinyes bajnokai.
   Ahogy az elmúlt napok hozzászólásait, írásait olvasom, az ügynökmúlt szellőztetése, vagyis a lejáratás kísérlete nem járt sikerrel, a tudós népszerűsége az emberek többségének körében töretlen. De vajon a bilit borogatónak is ilyen tiszta a múltja?
   Professzor asszony, üdvözlöm itthon!

atvilagitas