Oldalletöltések száma: 10844296
2021. június 19. szombat 11:11,
Gyárfás napja van.

Mesterséges politikus


   Még annak ismeretében is izgalmas a megkérdezettek véleménye, hogy az elmúlt években mind többen emelik fel szavukat az MI ellen azért, mert ha a technológia fejlődése rossz irányba fordul, olyan világban találhatjuk magunkat, mint amilyent George Orwell sokat emlegetett klasszikus regényében, az 1984-ben vetít elénk. Brad Smith, a Microsoft elnöke a BBC-nek azt mondta, hogy ha nem történnek korlátozó intézkedések, akár már három év múlva eljuthatunk 1984 világába.
   A politikusok MI-re cserélését Spanyolországban 66%-nyian támogatnák, Olaszországban a válaszadók 59, Észtországban pedig 56 százaléka értene egyet egy ilyen cserével. Nagy-Britanniában viszont a polgárok 69 százalékának nem tetszik az ötlet, de Hollandiában is 56, Németországban 54 százalék utasította el a gondolatát is. Kínában meglepően sokan, 75 százaléknyian támogatnák az MI-politizálást, az Egyesült Államokban ugyanakkor a megkérdezettek 60 százaléka rossz ötletnek tartja azt.
   Magyarország sajnos nem vett részt a felmérésben, így hát csak a fantáziánkra szorítkozhatunk, ha azt szeretnénk tudni, hogy ki mit tartana e téren helyesnek. Gondolom, akinek a kedvenc pártja éppen hatalmon van, nemigen szeretné a párt politikusait mesterséges intelligenciára cserélni, az ellenzéket jelentő tömegek meg bizonyára még egy okostelefont is szívesebben látnának a miniszterelnöki székben, mint a jelenlegi vezetőjüket.
   De mielőtt a témában állást foglalnánk, nem ártana tudni, hogy hogyan és miből lesz az MI barátaival és családjával karöltve milliárdos, ha hatalomra kerül.

mesterseges intellgencia tunisiesoir com