Oldalletöltések száma: 10853586
2021. július 29. csütörtök 18:29,
Márta, Márti és Flóra napja van.

Csupaszon


   A maszkviselési kötelezettség eltörlése nagyon sokakat tett boldoggá, mégis vannak, akik zárt térben, boltban, tömegközlekedési járművön továbbra is maszkot öltenek. Idősebbeknél, fiatalabbaknál egyaránt tapasztalható ez a fajta óvatosság és nem ok nélkül, ugyanis a szakemberek közül többen is arra figyelmeztetnek, hogy nem árt elővigyázatosság. A kevesebb mint 60 százalékos átoltottság nem elég a nyájimmunitáshoz és ősszel újból fellángolhat a járvány, jöhet a negyedik hullám. Ez a hallatlanul intelligens, életképes vírus, ha már elkapott bennünket, embereket, aligha enged ki karmaiból, és ha az kell hozzá, hát újból és újból átváltozik, veszélyesebbé válik.
   A bajt tetézheti, hogy van egy vakcina, amelyet idehaza, figyelmen kívül hagyva a gyártó ajánlását, előszeretettel adták be hatvan felettieknek, mégpedig nagyon sokaknak, akiknél mint kiderült, kevésbé, vagy egyáltalán nem ad védelmet. Vagyis nekik továbbra sem árt(ana) védekezniük.
   Lehet, hogy a legmelegebb napokon furcsállni fogják embertársaim, de én a boltokban, járműveken, vagyis zárt térben, tömegben, vagy szabadtári rendezvényen, ahol szinte egymásba érünk, továbbra is viselem a maszkomat. Végül is törvény nem tiltja.
   Utána meg oly boldogító érzés levenni.

maszkot le tpusa com