Oldalletöltések száma: 10866367
2021. október 20. szerda 05:29,
Vendel és Irén napja van.

Szög a fotelban

a hétvégi tenisz a szabadidős programok csúcsa, amelynek első számú ellensége az eső. Párost szeretek játszani, az az én amatőr szintemen nem annyira harc és küzdelem, mint az egyes, sokkal inkább a nagy rohangálások mellett is társasági esemény, találkozás a barátokkal, sporttársakkal. Így hát már napokkal előbb lesem a meteorológusok előrejelzéseit és a sok közül kiválasztom magamnak a legjobbat ígérőt. Ez persze semmit sem jelent, ugyanis az időjárás még egyszer sem nézte meg a meteorológiai portálokat, hogy megtudja, mi is lenne a dolga, megy az a maga feje után. Vagy, ahogy én vélem: a néprosszléti szervezet utasításai szerint teszi a dolgát.
   Így aztán amikor a hétvégi szabadtéri programjára készülő halandó szombaton, vagy vasárnap reggel kinéz az ablakon és látja, amit lát, nagy hirtelen igen csúnya gondolatai támadnak e néprosszléti apparátus tevékenységéről. Mert ha ők nem serénykednének, nyilván nagyobb számban lennének szép hétvégék, kevesebb alkalommal esne az eső és lenne hidegebb, mint a döglesztően meleg és száraz hétköznapokon.
   Vélhetően hasonlóan érezhetnek a strandok büfései, a bevételeiket a nyári másfél-két hónap alatt megszerezni akaró vendéglátósok, strandüzemeltetők, szolgáltatók és mindenki más, akinek a titkos tárca, vagy szervezet tönkreteszi a napját.
   A megoldásról persze fogalmam sincs, mert miután e szervezet, vagy hivatal a legnagyobb titokban végzi a dolgát, még felelősségre sem vonhatja őket a derék szavazópolgár.
   Pedig, ha a rossz idő bűnét is a kormánynak róhatnánk fel, az megnyugtatólag hatna az idegeinkre.

teniszpalya eso istockphoto com