Oldalletöltések száma: 10862270
2021. szeptember 21. kedd 01:04,
Máté és Mirella napja van.

Máz

Gondolom, sokan oda is kattintottak, hogy megtudják, mi az az apró trükk, amelynek nyomán a külvilág számára ők egy jó tízessel fiatalabbnak látszódhatnak.
   Nem is olyan régen egyik ismerősöm a születésnapomon megkérdezte: ha megtehetnéd, melyik életkorodhoz térnél vissza, honnan kezdenéd újra az életedet? Gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy eszembe sem jutna újrakezdeni. A fiatalkori küzdelmekkel, a lakhatás, egzisztenciateremtés nehézségeivel, válással, a gyerekelhelyezés végeláthatatlan eljárásaival, vitákkal, munkahelyi gondokkal, sok-sok tanulással, kudarcokkal és mérhetetlenül sok munkával? Ugyan már! Inkább, ha tehetném, a mostani állapotomat konzerválnám még vagy ötven évre.
   Aztán megvitattuk, hogy igazam van-e, vagy mégiscsak jobb lenne újrakezdeni? És vajon az újrakezdéssel el tudnám kerülni mindazokat a bajokat, buktatókat, keserűségeket, amelyekkel meg kellett küzdenem és megélhetném-e úgy a fiam születésének örömét, a szakmai sikereimet, a sok-sok kellemes, olykor édes pillanatot, percet, mint a mögöttem sokasodó évtizedekben?
   Mindez csak a fantáziavilágában létezhet, egyelőre egy földi létünk, életünk van, amelyet részben mi formálhatunk. Igyekezni kell a „most”-ot olyanná tenni, amilyenné szeretnénk, és nem kifizetődő búslakodni a múlton, az elrepülő éveken. De talán az apró sminktrükkel érdemes próbálkozni.
   Bár ki tudja, az eredmény a magamfajta öregfiúknál valószínűleg nem mutatna túl jól.

sminkeles hogyankell hu 001