Oldalletöltések száma: 10862264
2021. szeptember 21. kedd 00:35,
Máté és Mirella napja van.

Féltérden

Sokszor továbbírom a filmet a fejemben, például a mézes-mázos, csillogó és egy komolyabb vagyonba kerülő esküvő, valamint a világ valamelyik csodaszép helyeinek egyikén lezajlott nászút utáni munkás mindennapokat. Vajon hogyan is élhet egy jól szituált, békés, szép helyen lakó, bájos emberekből álló házaspár a dolgos hétköznapokon, amikor a történet írója már megpihent, a honoráriumát is felvette és vajon hol romlik majd el az egész. (Ugyanis akárhogy is igyekszem, a folytatás már sohasem olyan szép, mint a film volt).
   Tudom, hogy ezek a mesék igen messze vannak az ókortól napjainkig fellelhető írózsenik munkáitól, amelyekből az olvasó megismerheti a mindenkori ember világát. Sajnos a nagy művekből rendre az irigység, ármánykodás, árulás, gyilkosság, háború és szenvedés története olvasható ki és az ezeken felülemelkedő hősök, vagy egyszerű halandók sorsa, akik nem akartak belesimulni az őket körülölelő gyalázatos világba, akik ellenálltak a maguk korában az embertelenségeknek.
   A világirodalom természetesen sok szépséget és gyönyörűséges szerelmi históriát is elénk tár, de valahogy úgy, mint a politikában, mindig a rossznak, az erőszakosnak erősebb a zaja, ami elnyomja a békés, csak a maguk életét élni akarók hangját. Így hát lelkem békéje érdekében rengeteg könyv elolvasása és igazi nagy filmek megtekintése után elmenekültem a nyálas filmek világába. Ott sohasem ér csalódás.
   A végén ugyanis a szerelmes férfi mindig féltérdre ereszkedik.

lanykeres shutterstock com