Oldalletöltések száma: 10862275
2021. szeptember 21. kedd 01:27,
Máté és Mirella napja van.

Géplélek

Még akkor sem, ha sokan imádott autójuknak személynevet adnak, női, vagy férfi tulajdonságokkal ruházzák fel, ugyanis a gépek egyelőre nemigen mutatnak érzelmeket, így többek között megijedni sem képesek.
   A minap középkorúnak számító, amúgy megbízhatóan működő autóm a főváros felé félúton nagy hirtelen csipogni kezdett, az egyik kijelzőn megjelent egy stilizált motor világító képe és az információs képernyőn a motorhiba felirat. Az autósok tudják, ez a hibajelzés sok mindent takarhat, a parányi elektronikus zavartól a legnagyobb bajig.
   Miután a járművem nem állt le, nem veszített a tempójából és a motor változatlan hangon duruzsolt, némi aggodalommal ugyan, de vezettem tovább. Másnap egy újabb hosszabb út megtétele után pont a márka szakszervize mellett vitt az utam, így hát gyorsan betértem és kértem, olvassák ki a digitális hiba okát (pár percnyi művelet), hogy tudjam, merjek-e tovább menni, vagy a javításra már fogalmazzam is a hitelkérelmemet.
   A szerviz munkafelvevője kérésemet meghallgatva csak széttárta a kezét, nem tehet semmit, a műhelyben a szabadságolások miatt mindössze két szerelő dolgozik, de szívesen ad időpontot két héttel későbbre. Nem állítom, hogy vidám hangulatban ültem be betegnek tűnő autómba és indítottam. El kellett telnie pár percnek, mire eljutott a tudatomig, hogy megszűnt a hibajelzés és a gép tökéletesen működik. Nincs mese, megijedt a vizsgálattól.
   És még mondja valaki, hogy a gépeknek nincs lelke.

motorhiba jelzes niguelauto com