Oldalletöltések száma: 10862282
2021. szeptember 21. kedd 02:00,
Máté és Mirella napja van.

Derűre ború

Egy, az energia és más szolgáltatások összehasonlítására szakosodott portál, az Uswitch.com kirándulást tett fő területéről az időjárás ingoványos terepére és 35 európai várost rangsorolt a felhőzet, fagy, csapadék, napi átlaghőmérséklet, a csapadékos napok gyakorisága és a napsütéses órák száma alapján.
   Az egyes városokat aszerint pontozták, hogy a területre mennyire jellemző a változékony időjárás. Mint a sohasem hazudó pontszámok alapján kiderült, a legkiszámíthatatlanabb időjárású európai város az észtországi Tallinn, amelyet a lettországi Riga követ, alig lemaradva az elsőtől. Mármint pontszámban. Harmadik és negyedik holtversenyben a finn Helsinki és a svájci Bern lett. A lista kilencedik helyére került Budapest, három másik fővárossal azonos pontszámmal. Luxemburg, Belgrád és Skopje mellett a mi szeretett fővárosunk is 55 pontot érdemelt ki a százpontos osztályozás során.
   Azt, hogy lepontoztak-e bennünket, vagy sem, nagyjából mi is megítélhetjük a magunk tapasztalatából vagy az adatokból, ahogy a portál munkatársai is tették. Ők ugyanis arra jutottak, hogy Budapesten (és természetesen Magyarországon) a felhőzetre, a fagyos napok gyakoriságára és a csapadék mennyiségére vonatkozó kiszámíthatatlanság igen magas.
   Vigasztaljon bennünket, hogy Tallinn még kiszámíthatatlanabb.

idojaras valtozekony sites google com