Oldalletöltések száma: 10907634
2022. május 20. péntek 16:14,
Bernát és Felícia napja van.

Házkutatás

Mindez arra is jó, hogy néhány évtized távlatából az ember jó erősen rácsodálkozzon az ilyenkor előbukkanó, az életében egykor fontos tárgyakra, amelyeket némi nézegetés után visszarak eddigi pihenőhelyére. Mert mi lesz, ha mint szükségteleneket kidobja és pár hét múlva mégiscsak kell majd valamelyik? Természetesen hetek múltával már ismét a feledés homálya borítja majd a rejtett kincseket.
   Előrebocsátom, hogy keresgéléssel eltöltött szép és tartalmas órák után sem találtam meg a zárójelentést, és mindössze az élteti tovább létezésébe vetett reményemet, hogy sohasem dobok ki fontos iratot. Viszont igen sok olyan tárgyat bányásztam elő, amelyek létezéséről már emlékem sem volt. Megtaláltam például édesanyám harmincas évekből származó polgári iskolájának az évkezdetre kiadott, a diáklányok és őket oktató tanárok nevét tartalmazó kiadványát, számtalan, a múltat idéző aprócseprő dísztárgyat, édesapám kiváló munkájáért kapott kitüntetéseit, amelyekért hat infarktussal fizetett, fiam kisiskolás rajzait, vagy éppen azt a négy keréken guruló kéttenyérnyi falovat, amelyet jó hetven éve tologattam valami fontosat játszva.
   Ismerve magam, a keresést ezúttal csak abbahagytam, nem adtam fel, így hát további vidám órák várhatnak rám, ha újra nekiugrok e jeles tevékenységnek. Hogy megtalálom-e, amit keresek, nem tudom, de hogy újabb emlékek törnek majd elő, szinte biztos.
   Szórakoztatóbb program, mint a legtöbb tévéműsor.

szekreny zsufolt abatox hu