Oldalletöltések száma: 10907597
2022. május 20. péntek 14:47,
Bernát és Felícia napja van.

Róka a lábtörlőn

Az ajtó előtti lábtörlőn egy állat aludt összegömbölyödve. Az ajtónyitásra lassan felemelte a fejét és ravaszkás szemét az asszony szemébe mélyesztette.
   A nő szája elé kapta a kezét, nehogy felkiáltson, halkan visszahúzódott a lakás biztonságába, szíve harsányan vert, kissé meg is szédült. De hiszen ez egy róka – gondolta –, majd eszébe jutott, amit tanult, a róka csak akkor nem fél az embertől, ha veszett. Neki meg semmiképen sem hiányzik egy veszett róka harapása.
   Kitapogatta az okostelefonját és lázas keresésbe kezdett, mi a teendő, ha valaki veszett rókát lát? Hamar meg is találta, gondolta, lefényképezi hozzá a ravaszdit, de az megelégelte a szunyókálást, nem ilyen mozgalmas éjszakára számított, így hát odébb oldalgott. Az asszony dolgavégezetlenül, kicsi fázva feküdt vissza alvó párja mellé és azon elmélkedett, hogy vajon tényleg veszett lehetett-e a róka, vagy igaz, amit a szakértők mondanak, hogy a kis ragadozónak az emberi települések annyi elemózsiát kínálnak a kifogyhatatlan rágcsálóktól kezdve az eldobott élelmiszerekig, hogy lassan beszoknak a városokba, falvakba, mert így könnyebb az életük? Nem véletlen például, hogy sokan tesznek közzé közösség portáljukon olyan információkat, miszerint fényes nappal is rókát láttak a kertjükben. Ha így megy tovább a kutyák és macskák mellett lassan már a rókák is háziállatainkká válhatnak.
   Már persze, ha ők is ezt akarják.

roka agroinform pixabay