Oldalletöltések száma: 10907623
2022. május 20. péntek 15:58,
Bernát és Felícia napja van.

Fejőstehenek

   Aki harmincegy évvel ezelőtt született, talán nem is hallott a taxisblokádról. És ha mégis, számára bizonyára éppolyan megfoghatatlan lehet az egykori esemény, mint a mohácsi csata, a ’48-as, vagy ’56-os forradalom és szabadságharc. Az 1990. október 25-én több ezer taxis és fuvarozó közreműködésével kezdődött országos blokád három napra megbénította jószerével az ország életét. A kiváltó ok pedig az volt, hogy a kormány egyik minisztériumi szóvivője bejelentette, az ellátási nehézségek és a világpiaci árak növekedése miatt 65 százalékkal növelik az üzemanyagok árát.
   Az elmúlt három évtizedben nagyot változott a világ, a ma autósa szó nélkül – vagy csak befelé morgással – veszi tudomásul a hetente többször is bekövetkező pár forintos áremelést, azt, hogy egy közepes teljesítményű, fogyasztású autóval csak úgy érdemes begurulnia a töltőállomásra, ha a bankkártyáján, vagy zsebében legalább tizenötezer forint van. Ellenkező esetben ugyanis hosszabb utat nemigen tud majd megtenni újabb tankolás nélkül.
   Ebből is látható, az ember alkalmazkodó lény és persze autóznia sem szükséges. De az azért nagyon zavaró, ha a polgárt fejőstehénnek nézi az őt szolgáló állam.

uzemanyag arak g7 hu