Oldalletöltések száma: 10907606
2022. május 20. péntek 15:10,
Bernát és Felícia napja van.

Halmatek

   A hír elgondolkodtatott, hiszen ismerek olyan embert, aki – persze némi túlzással – éppen olyan nagy munkával tanítható meg alapvető számtani műveletekre, mint a bölcsőszájú halak. Vagy azok valamivel könnyebben, bár gyorsan fel is mentem a nehezen számolókat (és most nem a számolászavarral, diszkalkuliával küzdőkre gondolok, az ugyanis egészen más eset), mert számolni nem is könnyű. Aki pár évtizede végezte az iskoláit, lehet, hogy igencsak megküzd számológép nélkül egy papíron végzendő szorzással vagy osztással. Szóval mindenképpen nehéz kenyér ez.
   Mindenesetre mostantól mindazokra, akik lustaságuk okán nem akarják megtanulni az alapműveleteket, mondván, hogy ott a számológép, meg az okostelefon, ezeket azért találták fel, hogy ne kelljen a nép egyszerű gyermekének felesleges dolgokon agyalnia, bátran rá lehet pirítani.
   Nekik, ha egyszer csak valami okánál fogva ezek a kütyük nem állnak majd rendelkezésükre, csak pecázniuk kell. Aztán megkérhetik a kifogott halakat, hogy adjanak össze, meg vonjanak ki helyettük.

hal szamolo appadvice com