Oldalletöltések száma: 10907643
2022. május 20. péntek 16:39,
Bernát és Felícia napja van.

Unalom

És miután, mint említettem, nem csak a munkákat, de a hobbikat is rangsorolták, kiderült, hogy a legkevésbé érdekfeszítő hobbik között van a vallás, a tévénézés, a madárfigyelés és a dohányzás. Már amennyire ezek hobbik és nem hitbéli, vagy éppen életmódbeli tevékenységek.
   Mindezek alapján bárki végiggondolhatja, hogy az ő élete, munkája, hobbija unalmas-e, vagy sem. Eddigi élettapasztalatom azt mondatja velem, hogy embere válogatja, mert lehet valaki kaszkadőr, ugorhat le tetőkről, száguldozhat autókkal, lovagolhat, vívhat, verekedhet napestig, ha ő ezt úgy éli meg, hogy mindez csak egy szokásos nap az „irodában”. Más, aki elhivatott a szakmájában, imádhatja a könyvelést, szépséget találhat a banki ügyek intézésében, vagy az összeszerelő szalag melletti azonos mozdulatokban és örömmel végezheti évről évre minden nap ugyanazt, mert kedveli, amit csinál.
   Amúgy el tudom képzelni, hogy a világ kutatás szerinti legunalmasabb embere, a vallásos adatbeviteli adminisztrátor, aki szeret tévét nézni és egy kisvárosban él, nagyszerű, jó humorú, szórakoztató társasági ember, szívesen segít másoknak, örömmel vesz részt közösségi tevékenységekben, sportol, kirándul és imádja a családját.
   Ennyire viszonylagos minden a világunkban.

unalmas munka studyfinds org