Oldalletöltések száma: 10907617
2022. május 20. péntek 15:39,
Bernát és Felícia napja van.

Hírfüggők

   Van ennek létjogosultsága az ukrajnai háborúval terhelt napjainkban, hiszen akár egy perc alatt is megváltozhat az addig megszokott életünk. De hírfüggőség nem csak a komoly hírek terén létezik, sokan pörgetik végig szinte percenként a kedvenc közösségi médiájukat, hogy megtudják, ki, mit tart fontosnak közölni, melyik ismerősük, vagy éppen melyik általuk kedvelt vagy utált celeb mi izgalmasat osztott meg a nagyvilággal. A hírek ismerete iránti vágy, a felkorbácsolt kíváncsiság valóban függőséghez vezet, még ha ezt aligha is ismeri el valaki.
   Ahogy az említett interjúban is elhangzik, lehetne elemezni, hogy a hírek utáni vágy mennyire függőség, vagy mennyire nem az. Ugyanakkor, ha egy ember nem azért néz folyamatosan tévésorozatokat, vagy játszik az okostelefonján, olvas híreket, mert ez a hobbija, hanem mert menekül valami elől, az már kezelendő probléma.
   A hírfüggőséget táplálja a végeláthatatlan kínálat is, hiszen egyes gyűjtőportálokon akár percenkét jelennek meg sok más mellett a friss politikai, bulvár, vagy sporthírek. De szörfözgetéssel akár általa addig még soha nem látogatott weboldalakon is talál a hírfüggő magának újdonságot. A hírfüggőséget tulajdonképpen a valamiről lemaradás okozta félelem váltja ki. Tapasztalható, hogy a hírfüggő emberen szorongás vesz erőt, ha akár csak egy órára is akadályozva van a hírolvasásban.
   Pedig nyugtalanságra inkább a hírek olvasása ad okot.

hirfuggo baden wuerttemberg de