Oldalletöltések száma: 10924164
2022. június 29. szerda 08:08,
Péter és Pál napja van.

Légytámadás

   A kora reggel újfent sikítással kezdődött, a légysereg összekapta magát és újból gyülekezőt tartott. Előkerült a legyeket ölő spré és kezdődött a légyvérfürdő. Ez már rövidebb ideig tartott, mint az előző esti, de a megtámadott helyiségek bútorainak átvizsgálása már jóval tovább. Aztán az egyik aljában, amely mögött a lakás kéménye és annak tisztítóajtaja rejtőzött, előkerült a légykolónia szülőszobája, jó néhány, a fejlődési periódusának utolsó állomását jelentő bábból éppen kikelni igyekvő ifjú rovarral.  Azt nem állíthatjuk, hogy a felfedezésnek a legyek tiszta szívből örülhettek, erre nem volt idejük, a házigazdák ugyanis erősen gyilkos kedvükben voltak. Fel is számolták a szülőszobát annak rendje és módja szerint.
   Bizonyára akadnak a házilegyeknek olyan ember barátai, akik e pusztítást rossz néven veszik, nekik szívből ajánlja a pár, hogy lakjanak együtt ők e kedves albérlőkkel. Amúgy a nőstény légy már háromnapos korában képes petéket rakni és egyidejűleg akár 9000 petét is elő tud állítani a világ megszállásának szándékával.
   Kijelenthetjük, hogy a család viszonylag szerencsés volt, mert híreink szerint a leölt legyek száma messze nem érte el a kilencezret. A házilegyeket féltők is megnyugodhatnak: maradt még elég légy a számukra tragikusan végződött kaland után is.

legy gloucestershirelive co uk