Oldalletöltések száma: 10924192
2022. június 29. szerda 09:25,
Péter és Pál napja van.

Kutyátlanítva

Ahogy hiteles forrásból megtudtam, a közterület-felügyelők nem vadásznak a kutyásokra, de az igaz, hogy többeket figyelmeztettek, hogy már régóta tilos kutyát bevinni a Parkerdőbe és valóban sor került egy gazda megbüntetésére, aki kutyájának ürülékét a felügyelők figyelmeztetése ellenére sem szedte össze az ottani játszótér közeléből. A büntetés, bár még mindig fájó nagyságú volt, meg sem közelítette a terjedő összeget.
   Tény, hogy a Parkerdő fentebb említett bejáratánál (van még egy rakás másik is) egy oszlopra szerelt kéttenyérnyi táblán vonallal keresztben áthúzott kutya figyelmeztet már évek óta arra, hogy kutyáknak kívül tágasabb. De ezt nagyjából senki sem vette komolyan, hiszen nem egy gazdátlan eb is rohangál arrafelé, akiket igazán nehéz lenne számonkérni tettükért. Ahogy a rókákat, vaddisznókat, őzeket, macskákat, madarakat is. Ők is rendre előfordulnak az erdőben.
   A város idevonatkozó rendeletéből kiderül, hogy kutyákat nevesítetten csak a korábban szabadstrandként ismert, átépített tóparti sétányon tilos sétáltatni az állítólagos kutyatámadások és a Covid-járvány alatt a fővárosból odaszokott kutyasétáltatók miatt, de az előírás egyetlen szóval sem tiltja a parkerdei sétáltatást. Ha a Parkerdőben futók, gyaloglók védelmében azt írná elő a rendelet, hogy kutyát póráz nélkül tilos sétáltatni, azt üdvözölni lehetne. Ahogy azt is, ha a város büntetné a kutyájuk ürülékét össze nem szedőket, ahogy például a főváros II. kerületben teszik. Igaz, ott több helyütt is kihelyezett formatervezett tartályba lehet bedobni a kutyagumit és ehhez ugyanonnan lebomló nejlonzacskót is bárki magához vehet.
   Vajon a kutyások kitiltása egyes területekről nem jelenti a gazdáik diszkriminációját? És vajon mindez a statisztikát figyelembe véve is valóban a többség érdekében történik?

parkerdo 1