Oldalletöltések száma: 10938133
2022. augusztus 16. kedd 02:29,
Ábrahám napja van.

Csúfság

Aki hívő, az hisz, aki nem az nem, de a maguk véleményét felesleges egymásra erőltetniük, úgysem fogják megérteni, magukévá tenni a másik meggyőződését. Van egy-két étel, amellyel embereket lehet kikergetni a világból, ilyen például mifelénk a sóska, mások meg rajonganak érte. Most akkor erről vitatkozzunk? Ilyen a szépség is. Az ázsiai, afrikai ízlések szerint más a szép nő, vagy jóképű férfi ismérve, mint az európaiaknak, ahogy más számukra a finom étel is.
   Innen nézve tulajdonképpen teljességgel igazságtalanok a szépség- (és csúnyaság) versenyek is. Mert, ha például egy afrikai, japán, kínai, mongol, vagy inuit szépség megfelel az európai ízlésnek, lehet, hogy saját népének tagjai között már közel sem tetszik annyira a férfiaknak, mint a szépségversenyek nyugati nézőinek. A szépséget nehéz definiálni. Talán Immanuel Kant német filozófus meghatározása áll legközelebb a szépség helyes értelmezéshez: szép az, ami érdek nélkül tetszik.
   Mr. Happy Face vitathatatlanul egy csúf kis kutya, megérdemelte az első helyet. Bár az is lehet, hogy szép. Csak ízlés kérdése, ahogy oly sok minden más is.

mr happy face nbcchicago com