Oldalletöltések száma: 10992494
2023. február 2. csütörtök 23:10,
Karolina és Aida napja van.

Csodatévő huszonhárom

   Ez a 23-as. Ha egy kicsit kutakodunk a neten, találunk olyan oldalakat, amelyek ecsetelik e szám nagyszerűségét. Csak néhány kiragadott példa, hogy miért is: a 2-es és 3-as számokból ki lehet rakni a tízes számrendszer összes tagját, így az összes további számot, igaz időnként alkalmazni kell a matematikai alapműveleteket is, vagyis összeadni, kivonni és így tovább.
   Ugyancsak a 23 nagyságát mutatja a különböző korokban e napon született kiválóságok szép száma, hogy az izgalmas történések sokaságát ne is citáljam most ide. De az mindenképpen elgondolkodtató, hogy minden szülőtől 23 kromoszómára van szükség ahhoz, hogy az emberi élet létrejöjjön, hiszen a pete és a spermium is 23-23 kromoszómát tartalmaz, ezek egyesülnek, majd elkezdenek osztódni, hogy létrehozzák az új életet. Na ugye!
   Tudom, hogy mindez igen körülményes bizonyítása annak, hogy 2023 már csak a két utolsó számjegye miatt is fantasztikus évünk lehet, és a csúf előjeleket figyelmen kívül hagyva is reménykedhetünk abban, hogy életünk idén csupa móka és kacagás lesz.
   Vagy nem. Végül is nem várhatunk mindent a számmisztikától.

23 youtube com