Oldalletöltések száma: 10663635
2020. június 6. szombat 19:45,
Norbert és Cintia napja van.

Ha a koronavírus ellen nem is véd, segít megőrizni az egészségünket

eper everydayhealth comIdénygyümölcs, minden évben alig tudjuk kivárni, hogy megjelenjen, és megfizethető áron megvehessük, és mire igazából ráérzünk az ízére, addigra már vége is a szezonjának.

   A szamóca az első tavaszi gyümölcs, szív alakjával, zamatos ízével és bámulatos hatásaival igazi szuper növény. Több C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs, feleannyi cukrot, mint egy alma és harmadannyi benne a kalória, mint egy banánban – írta az Ízesélet.hu.

   A szamócát már az ókorban is használták gyógyításra, a népi orvoslásban is kedvelt volt a füves emberek között, de csak napjainkban került a modern gyógyászat középpontjába, mintegy elismeréseként betegségmegelőző hatásának. Mind újabb kutatások bizonyítják, hogy hatóanyagai jelentősen hozzájárulhatnak a civilizációs betegségek megelőzéséhez. Jelentős C-vitamin, ásványianyag- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően a szamóca csökkenti a vérnyomást, védi a szívet, segíti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rákos megbetegedések megelőzését. Antioxidánsai megkötik a szervezetben keletkező szabad gyököket, ezzel hozzájárul a tumoros betegségek gyógyításához is. Koleszterin- és zsírmentes, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, immunerősítő. A benne található kálium, K-vitamin és magnézium a csontok egészségének megőrzését támogatják.
   A szamóca serkenti a szervezetben elraktározott zsír elégetését, elősegíti a fogyást, kalóriatartalma alacsony, rosttartalma pedig magas, így a fogyókúrázók kedvelt gyümölcse. A szamóca nemcsak egészségünk, de fiatalságunk és szépségünk hatékony támogatója is, hiszen megakadályozza a bőr megereszkedését, lassítja az öregedés folyamatát, biotin tartalma pedig a hajat és a körmöket erősíti.
   Akár azonnali fogyasztásra, akár télire vesszük, a szezon idején nagy mennyiségben áll rendelkezésre hazai termesztésű, friss szamóca, érdemes azt vásárolni.
   A világjárvány még jobban felhívja a figyelmet arra, milyen fontos az egészségünk, és arra is emlékeztet, hogy táplálkozásunkkal milyen  sokat tehetünk érte. Megfelelő mennyiségű friss zöldség és gyümölcs napi fogyasztásával erősíthetjük immunrendszerünket és javulhat ellenálló képességünk – hívta fel a figyelmet az eper hasznosságára az Ízesélet.hu.