Oldalletöltések száma: 10663634
2020. június 6. szombat 19:40,
Norbert és Cintia napja van.

Szokjunk hozzá, a koronavírus valószínűleg már mindig velünk marad

covid 19 utswmed orgAz egész világ azt lesi, hogy mikorra készül el a koronavírus-fertőzést megelőző védőoltás, egyáltalán lehetséges-e ez ellen az új ellenség ellen vakcinát kifejleszteni, hiszen még a nagyon régóta velünk lévő, évről évre másként megjelenő influenzavírus ellen sincs általános védőoltás.

   A koronavírus okozta Covid-19 betegség a HIV-vírushoz (az immunhiányt előidéző vírushoz) hasonlóan endémiás jelleget ölthet, vagyis meghatározott területen folyamatosan fellelhető járványos betegséggé válhat – mondta Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti igazgatója

   A szakember egyben óva intett mindenkit a járvány időtartamára vonatkozó jóslatoktól, és további átfogó erőfeszítéseket sürgetett a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – írta az MTI.
   A világszervezet vészhelyzeti igazgatója úgy véli, hogy „ez a vírus újabb endémiás vírussá válhat közösségeinkben, s talán sosem fog eltűnni”. Ryan szerint eget rengető vállalkozás lesz a vakcina kifejlesztése. Több mint száz lehetséges oltóanyagon dolgoznak jelenleg, amelyek közül több már a klinikai tesztelési fázisban van. Ugyanakkor egészségügyi szakértők ismételten felhívták a figyelmet egy hatékony vakcina kifejlesztésének nehézségeire. Ryan megjegyezte, hogy létezik például védőoltás a kanyaró ellen is, ennek ellenére a betegség nem tűnt el.
   A decemberben Kínában felbukkant koronavírus világszerte eddig 4,3 millió embert fertőzött meg, és több mint 291 ezer ember halálát okozta.