Oldalletöltések száma: 10685755
2020. augusztus 14. péntek 10:21,
Marcell napja van.

Kezelések, eszközök mellőzését kérik a fogorvosoktól

fogorvos bhcourier comA koronavírus-járvány életünk számtalan területén zavarta meg az eddig megszokott, vagy előírt tevékenységeket, és kényszerít bennünket akár tartós változtatásokra is. A világszervezet a fogorvosoktól most azt várja el, hogy hagyjanak fel bevett eljárásaikkal.

   A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a fogászatban igen gyakori, aeroszolok keletkezésével járó eljárások, például a nagy sebességű, ultrahangos készülékek alkalmazásának korlátozását, illetve mellőzését javasolja – közölte kedden Benoit Varenne, a WHO szájsebészeti és fogászati programjának munkatársa genfi videós sajtótájékoztatóján.

Bővebben ...

Egykérdéses városi konzultáció Gárdonyban

varosi konzultacio 20200811Rossz a balatoni példa, emiatt lettek sokan idegesek Gárdonyban, írtuk mintegy két héttel ezelőtt annak nyomán, hogy elterjedt a híre, hogy a város polgármestere a veszélyhelyzet idejére biztosított joga alapján, egy személyben döntött a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosításáról, amely pedig a többség által nem kívánt épületek felépítését tenné lehetővé a tóparton. Tóth István cáfolta a HÉSZ módosítását, de ettől még nem állt helyre a nyugalom a városban.

   „Gárdonyi képviselői konzultáció”-ra hívó szórólapokat találtak Gárdony város (Agárd, Dinnyés, Gárdony) lakosai a postaládájukban, amelyen egy kérdést tesz fel a három aláíró városi képviselő és amelyről a polgárok szavazhatnak, továbbá az ügy érdekében Facebook-csoport is alakult Civilek a Velencei-tóért-Petíció átadása a Gárdonyi Polgármesternek elnevezéssel.

Bővebben ...

Kútból kellett a tűzoltóknak kiemelniük egy marhát Sukorón

szurkemarha kunszabo huA tévéhíradókban az elmúlt években is láthattuk árokba, zajló folyóba esett, jégbe szakadt állat mentését, ahogy kútból mentést is. Ezek rendre valahol a nagyvilágban történtek. Hétfőn este Sukorón a szemlélők mindezt közelről figyelhették

   Kútból mentettek ki egy szürkemarhát a székesfehérvári hivatásos tűzoltók augusztus 10-én kora este Sukorón – tudatta a Feol.hu.
   

Bővebben ...

Törölköző volt a széf a Velence Korzón, de nem jött be

strandlopas korzon police huIsmétlés a tudás anyja, tartja a magyar közmondás, amely nyilván nagy élettapasztalat és a dolgok jó ismerete alapján született valamikor. Mi is ezt valljuk és ezért igen sokszor le is írtuk, a strandon a törölközővel letakart értékek egyáltalán nincsenek biztonságban. Valószínűleg a mostani áldozatok nem olvassák a lapunkat.

   Velencén, a Korzó területén három fiatal egy őrizetlenül hagyott táskát emelt el, benne több százezer forintnyi értékkel. Az eset augusztus 7-én este történt. amikor egy készenléti járőrpár ellenőrzött három zavartan viselkedő román fiatalt, egy 19 éves férfit, egy 18 éves nőt és egy 13 éves fiút – közölte a Police.hu.

Bővebben ...

Emberre, állatra nem veszélyes, kérdés, hogy mit szólnak hozzá a szúnyogok

szunyoggyerites gyorplusz huA szúnyogok, ha csak nem vagyunk fecskék, nagyon nem tartoznak a kedvelt élőlényeink közé. Csípnek, igen kellemetlen, fájdalmas viszketést okoznak, tönkreteszik a kirándulásokat, nyaralások örömteli estéit, ugyanakkor a szúnyogirtástól, pontosabban a gyérítéstől. az arra használt kémiai anyagoktól sokan tartanak.

   Gárdony város területén (Agárd, Dinnyés, Gárdony) augusztus 13-án napnyugta után földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek majd a szakemberek. Ahogy a város hivatalos honlapján, a Gárdony.hu-n olvasható, a készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Bővebben ...

Nagy volt a velencei zsákmány, de nem sokáig örülhettek neki a rablók

velencei rablo elfogasa police hu 001Budapestről jöttek taxival Velencére és tudták hova kell betörni a milliókért, írtuk a minap annak a felháborító bűncselekménynek nyomán, amelynek során egy idős házaspárt támadtak meg rablók velencei otthonunkban, éjszaka, álmukban.

   Rettenetes élményben lehetett része a házaspár két tagjának augusztus 2-án hajnalban, amikor egy négyfős, kámzsás társaság megfenyegetette, majd kirabolta az álmukból felriasztott embereket. A rablók jó helyre törtek be, az információk szerint 23 millió forintos zsákmánnyal távozta. Igaz, nem sokáig örülhettek a remek fogásnak.

Bővebben ...

Komoly gépsereget fog munkára Velence

velence uj mukagep facebookAhhoz, hogy egy település élhető legyen, hozzátartozik a rendezettség is. Velence nem csak a helyiek, de a nyaralók ezrei által is kedvelt kisváros, amely hosszú ideje híres a szép és virágos közterületeiről. Hogy ez így is maradjon, most speciális gépeket szerzett be a területek karbantartásához a városgazdálkodási cég.

   Ahogy az Velence város hivatalos Facebook oldalán is olvasható, az új munkagépeknek köszönhetően a jövőben már nem kézi erővel kell végezni a kaszálást a város közterületein, így a Velence Városgazdálkodási Kft.-nek a kézimunkaigényes gyomlálásra is lett szabad kapacitása.

Bővebben ...

Budapestről jöttek taxival Velencére és tudták hova kell betörni a milliókért

betores velencen police hu 001Szerencsére nem túl gyakran kell hírt adnunk a Velencei-tó térségéből olyan súlyos bűncselekményről, mint amilyen most Velencén történt. Nagy a baj ugyanis, ha az ember a saját otthonában sem érezheti biztonságban magát, mert egyesek éppen rá, vagy családjára vetették ki hálójukat.

   A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába augusztus 2-án hajnali 3 óra 52 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Velencén, egy Fő utcai házban lakó idős házaspárt ismeretlen személyek kiraboltak – tudatta a Police.hu.

Bővebben ...

Jövőre megnyílik a Természet Operaháza a Velencei-tó mellett

termeszet operahaza fidelio huAz opera – ha tetszik a kedvelőinek, ha nem – rétegműfaj, nemigen mozgat meg például a pop- vagy rockzene műfajaihoz hasonló tömegeket. Ennek ellenére az operairodalom közkincsünk és még a „botfüllel” megvert emberek is felismerhetnek, sőt élvezettel hallgathatnak meg egy-egy klasszikus operaslágert. Jövőre mindezt akár a Velencei-tónál is megtehetik majd.

   A Természet Operaháza fesztivált jövőre nemcsak a Tisza-tó mellett, hanem a Velencei-tónál, 2022-től pedig a Balatonnál is megrendezik majd Magyar Tavak Fesztiválja néven – közölte Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató az MTI-vel.

Bővebben ...

Tüntetés Agárdon, petíció az élhető környezetért

tuntetes agardon 20200801 merce huNincs nyugalom Gárdony városban, mióta elterjedt a híre, hogy a polgármester a veszélyhelyzet idején, amikor egy személyben dönthetett ügyekben és a képviselőtestület hozzájárulása nélkül vezethette a várost, módosította a Helyi Építési Szabályzatot (HÉSZ), lehetővé téve ezzel, hogy a tóparton magas épületek épülhessenek. Ennek tényét Tóth István cáfolta azzal, hogy az ügyben még nem született döntés.

   Civilek tüntettek szombaton délelőtt Agárdon, a Popstrand mellett annak érdekében, hogy a Velencei-tó mellett élők ne járjanak úgy, mint a Balaton mellett lakók, nyaralótulajdonosok, akik lassan csak úgy mehetnek le a tóhoz, ha azért fizetnek. A Velencei-tónál, így Agárdon és Gárdonyban is még vannak szabadstrandok, a part is szabadon használható és a helyi lakosok, üdülők azt szeretnék, ha ez így is maradna.

Bővebben ...