Oldalletöltések száma: 10663637
2020. június 6. szombat 19:52,
Norbert és Cintia napja van.

Budapest után Fejér megyében van a legtöbb koronavírussal fertőzött ember

koronavirus infosurhoy com Bár az embereket a koronavírus-járvány adatai közül leginkább az érdekelné, hogy a saját környezetükben, településükön van-e fertőzött, beteg, vagy éppen áldozata a járványnak, de ezek ismertetésére mindmáig nem került sor. Pénteken is csak az derült ki a tájékoztatóból, hogy Fejér megyében hány fertőzöttet tartanak nyilván a járványügyi szakemberek.

   Dr. Müller Cecília, az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján azt közölte, hogy a június 5-én nyilvántartott 1183 aktív fertőzöttből melyik megyében mennyi beteg él – olvasható a Feol.hu információjában.

Bővebben ...

Jövőre befellegzik a kerti hulladékok égetésének

avaregetes hajduhadhaz huAki kertes házas övezetben él, vagy nyaralója van egy üdülőhelyen, gyakran találkozik azzal, hogy egyik, vagy másik szomszéd égetéssel igyekszik megszabadulni az összegyűjtött faág nyesedékektől, lehullott levelektől. A baj ezzel csak az, hogy az égetés zavarja a szomszédokat és súlyosan szennyezi a levegőt.

   Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése. Az ezzel összefüggő, az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament tudatta a Szeretlekmagyarország.hu.

Bővebben ...

Száz kilós szovjet bomba okozott riadalmat Gárdonyban

bomba hetivalasz huKomoly riadalmat kelthetett az arrafelé lakókban a hír, hogy bombát találtak a kisváros egyik külső, de lakott területén. Szerencsére, ezúttal csak a hír robbant.

   Világháborús bombát találtak Gárdonyban.– tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtök délelőtt az MTI-t.

Bővebben ...

Nem számoltak a széllel, pácban voltak a gumicsónakosok

vizi rendor 24 huMeglehetősen sűrűn érkezik hír arról, hogy bajbajutottakat kellett kimenteni a Velencei-tóból. Sajnálatosan sokan értékelik túl a vízi jártasságukat és a tó vizének ismeretét.

   Egy napon belül két mentésre is sor került a tavon, mégpedig mindkét esetben gumicsónak utasai jutottak kellemetlen helyzetbe – derül ki a Police.hu híréből.

Bővebben ...

Velence idén is zöldül, virágosodik

velencei viragositas 2020 facebookVelencét két évtizede joggal nevezik virágos Velencének. A város – akkor még nagyközségként – 2000-ben elnyerte a Virágos Magyarország versenyének első helyét, majd egy évvel később az európai megmérettetésben szerzett ezüstérmet. A város három évvel ezelőtt a legvirágosabb települések versenyében Arany Rózsa díjas lett, egy évvel később különdíjas.

   A városszépítő hagyományokat idén is folytatják, a hét elején megkezdődtek a virágosítási munkák Velencén – olvasható a város hivatalos Facebook oldalán. A virágok kiültetésében minden évben szép számmal vesznek részt a város lakosai is.

Bővebben ...

Jobb eladományozni, mint kidobni a járvány miatt felhalmozott rengeteg élelmiszert

panikvasarlas globaltimes cnVannak háztartások, ahol bizonyára hegyekben áll a sláger WC-papír mellett a koronavírus-járvány hírére felhalmozott liszt, cukor, rizs, száraztészta és a sokféle konzerv. Ezek egy része, mint a cukor és a WC-papír időtálló, de az emberek a hiánytól való félelmükben sokféle romlandó élelmiszert is felhalmoztak, amelyeket jó lenne nem kidobni.

   Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszer-tartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz – közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

Bővebben ...

Nem bújhatunk el, már a magánorvosi vizsgálatunkról is mindent tudnak majd

eeszt sonline huSokan nem örültek annak, hogy személyi és egészségükkel kapcsolatos adataik felkerültek egy sokak által látható felületre, attól tartottak ugyanis, hogy ezek illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Mindez persze minden adattal megtörténhet, de az egészségi adatainkat leginkább csak az arra jogosultak, vagyis kezelőorvosaink láthatják.

   Az eddigi állapotot fejlesztik tovább azzal, hogy júniustól a magánorvosok is az Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) töltik fel betegeik egészségügyi adatait. Ennek tényét közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel, kiemelve: minden egészségügyi szolgáltató érdeke a minél hatékonyabb és jobb ellátás.

Bővebben ...

Konzultálhatunk a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal is

europai bizottsag internetIdehaza újabb nemzeti konzultáció következik, amelynek során a kormány által feltett kérdésekben mondhatjuk el véleményüket a kormány által megadott válaszokból választva, de kifejthetjük véleményünket az Európai Unió kérdéseire is, igaz, erről tájékoztatás hiányában eddig csak kevesen értesültek Magyarországon.

   Az Európai Bizottság arra kíváncsi, hogy mi legyen az EU-források országokon átívelő felhasználásával, erről kérdezik meg az uniós polgárokat – derül ki a Napi.hu híréből.

Bővebben ...

Csoda, hogy elférnek, annyi hal került pár hét alatt a Velencei-tóba

haltelepites velenceito infoAki már beszélgetett horgászokkal, tudja, rendre úgy érzik, arról panaszkodnak, hogy kevés az általuk kedvelt horgászóhelyen a hal. Nincs ez másként a Velencei-tónál sem, pedig mint kiderült, sok százezernyi kifogható példány úszik a tóban.

   Mindez annak is köszönhető, hogy a természetes szaporulat mellett a horgászok szövetsége évről évre tetemes mennyiségű előnevelt halat telepít a Velencei-tóba is. Nincs ez másként idén sem.

Bővebben ...

Nádszállal akart halat fogni, lefülelték

velenceito nadas hurra nyaralunk huA horgászok sok módját ismerik a halak kifogásának, a tisztességes sporthorgászok ugyanakkor mindig betartják a szabályokat. Aki viszont üzleti céllal, eladásra horgászik, vagyis úgynevezett húshorgász, annak az végeredmény a fontos, vagyis a halak kifogása érdekében meg nem engedett módszereket is alkalmaz.

   A Gárdonyi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 73 éves baracskai lakossal szemben folytatott. A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. november első napjaiban Velence egyik csónakkikötőjének közelében, a nádasban tiltott módon, nádszálra erősített damilos horog használatával halászott – írta a Police.hu.

Bővebben ...