Oldalletöltések száma: 10637281
2020. február 25. kedd 23:10,
Géza napja van.

Nagyjából három nap, amíg még büntetlenül lehet fizetni

kgfb english bestAz autósok általában kidobott pénznek tartják a kötelező felelősségbiztosítás díját, egészen addig, amíg valaki valamilyen kárt nem okoz nekik. Attól kezdve viszont már nagyon is érdekeltek abban, hogy a baleset okozójának rendben legyen a biztosítása. Szerencsére a biztosítással nem rendelkező hazai gépjárművek aránya az európai átlag alatt van.

   Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). Minderről a Pénzcentrum.hu írt.

Bővebben ...

Rezsiutalvány: kár lenne kétmilliárdot veszni hagyni

rezsiutalvany vg huSokaknak jelentettek segítséget, még többeknek, akik nem postai csekkeken fizetik közüzemi számláikat, bosszúságot, nehézséget a szeptemberben kapott rezsiutalványok. A kedvezményezett nyugdíjasok egy részénél még mindig valamelyik fiók alján lapulnak a fel nem használt utalványok.

   Március 31-ig lehetséges még fel a rezsiutalványok beváltása – hangzott el szerdán az állami hírtévében. A nyugdíjasok a határidő lejártáig postán vagy a díjbeszedő irodájában használhatják fel a rezsiutalványt.

Bővebben ...

A szemátszállításon szeretett volna spórolni, rajtavesztett

szemetes zsakok exportersindia comEgy házhoz sok fizetnivaló tartozik. Ott vannak az időnként jelentkező karbantartási költségek, közüzemi számlák, a szolgáltatások díjai, az adók, vagyis van hova küldeni a pénzt. Nem csoda, ha időnként valakinek eszébe jut, hogy ahol lehet, ott ő takarékoskodni fog.

   Valószínűleg így gondolkodott az a tatabányai hölgy is, akinek az ügyében a gárdonyi rendőrök befejezték a vizsgálatot, amelyet hamis magánokirat felhasználása miatt folytattak – derül ki a Police.hu híréből.

Bővebben ...

Sokak kedvence lehet majd a Pázmánd-Kápolnásnyék kerékpárút

pazmandi kerekparut velenceito infoMintegy másfél évvel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy újabb kerékpárút épül a Velencei-tó térségében, igaz, ezúttal távolabb a tótól, Kápolnásnyék és Pázmánd között, ahol a turisztikai szezonban sokan tekernek egyik településtől a másikig. Hamarosan biztonságban tehetik mindezt.

   Gőzerővel zajlik a Pázmánd-Kápolnásnyék közötti kerékpárútszakasz építése, amelynek ünnepélyes projektmegnyitójára tavaly ősszel kerülhetett sor. A Pázmánd – Kápolnásnyék között épülő 4,6 kilométeres kerékpárútszakasz 367 millió forint támogatási összeggel valósul meg – olvasható a Feol.hu írásában.

Bővebben ...

Dúl az influenzajárvány, de a védőoltások nagy része még ingyen sem kell senkinek

ampullak 24 huBár Magyarországon szerencsére nincs jelen a koronavírus, mégis rengetegen rettegnek a veszélyes kórtól, amelynek halálozási aránya csökkenő tendenciát mutat és csak valamivel nagyobb, mint az influenza halálozási aránya, mégis úgy tűnik, a magyarok sokkal kevésbé félnek a jelenlévő influenzától, mint a csak fenyegetésként létező koronavírustól.

   Több mint egymillió ember térítésmentesen kaphatná meg az influenza elleni védőoltást, mégsem jelentkeznek a háziorvosoknál a vakcináért. Pedig a jelzések szerint hétről hétre nő a betegek száma, és egyre terjed a járvány, vagyis továbbra sem népszerű az influenza elleni térítésmentes védőoltás – elemezte a statisztikát a Vg.hu.

Bővebben ...

Fejér az élen a gyorssebészeti ellátások számában

sebeszet mindenszo huMa még sajnálatos módon a kórházak a finanszírozásuk miatt abban érdekelték, hogy minimálisan három napig bent tartsák a betegeket, miközben az orvostechnológia levetővé tenné, hogy sokféle műtéti beavatkozást egynapos sebészeti ellátás keretében végezzenek el. Szerencsére azért van e téren is fejlődés.

   Az egynapos sebészeti ellátások aránya 2010-től 2019-ig 38,3 százalékról 80 százalékra nőtt, a kórházak így egyre több beteget tudnak fogadni – írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Bővebben ...

Uszoda nincs, vihar van

velencei uszoda lezart terulete velence huA tervezett velencei uszoda építésével kapcsolatban többször is hírt adtunk, legutóbb arról, hogy szabálytalanságok miatt leállították az uszoda építését. Az elmúlt napokban kisebb háborúskodás tört ki a város önkormányzata és az építkezést mégiscsak folytatni akaró cég között. A múlt hét péntekén közlemény jelent meg ezzel kapcsolatban a város hivatalos honlapján.

   A közleményből kiderült, hogy az építtető cég szerdán levonult a területről, munkagépeit elszállította. Csütörtök este egy biztonsági cég harminc munkatársa mobil kordonnal vette körül a már üres területet. Az őrzés folyamatosan biztosított a kormányhivatal illetékes osztálya építési kivitelezési tevékenység folytatását megtiltó végzésének betartatása érdekében.

Bővebben ...

A csalóknak még a koronavírus is jó üzlet

telefonos csalo japantoday comKevés olyan esemény, történés, baj, vagy öröm van, amiből a csalásra szakosodott szakemberek ne tudnának hasznot húzni. Emiatt aztán ami számtalan embernek betegséget, vagy éppen halált jelent, az a csalóknak zsíros üzletet. Egyik olvasónk pár apja jelezte, hogy felhívták a WHO-tól. Eleinte nem is gyanakodott.

   És nem ő volt az egyetlen, mert szerencsére a koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől – írta a Police.hu.

Bővebben ...

Pedofilok, zaklatók, adathalászok

gyerek es internetes zaklatoAz internet olyan nagyhatású találmány, amely nélkül ma már szinte létezni sem tudunk. A neten intézzük ügyink mind nagyobb részét, levelezünk, kapcsolatokat építünk, szórakozunk, vagyis szinte minden pillanatunkat meghatározzák a világháló szolgáltatásai. Amilyen hatalmas érték mindez, olyan nagy veszélyeket is rejt, különösen a fiatalok számára.

   A biztonságosabb internet napján, február 11-én a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvánosságra hozta Internet Hotline nevű jogsegélyszolgálata tavalyi statisztikáit, amely szerint egyre több, a gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázoló tartalomról kapnak jelzést – írta az Mmonline.hu.

Bővebben ...

Ha lesz is trappista sajt a jövőben, az nagyon más lesz, mint amit most eszünk

trappistak maradokapenzemnel blog huNagy valószínűséggel a legtöbb magyar ember a sajtok közül a trappistákat ismeri a legjobban, vélhetően a viszonylagos olcsóságuk okán. Úgy tűnik, egy év múlva akár el is felejthetjük ezt a közkedvelt sajtféleséget.

   Várhatóan 2020 végére eltűnik a ma ismert trappista sajtok jó része az üzletek polcairól. Az év végén ugyanis életbe lép egy fontos szabálymódosítás – hivatkozott az Infostart.hu a Pénzcentrum.hu információira.

Bővebben ...