Oldalletöltések száma: 10637453
2020. február 26. szerda 05:00,
Edina napja van.

Baj van Rozikám?

baj van rozikam kicsiMa a rádió és televíziócsatornák műsorai mellett az internetről is oly hatalmas tartalomkínálat ömlik a hallgatóra, nézőre, hogy már a választás is komoly próbatételt jelent, ennek ellenére szép számmal vannak emberek, akiknek látási, olvasási nehézségeik miatt inkább egy-egy elmesélt történet jelenthet szórakozást, kikapcsolódást.

   Máté G. Péter, a Vé alapító-főszerkesztője e meggondolások okán készít évek óta saját írásaiból hangoskönyveket gondolva azokra, akik rosszul, vagy egyáltalán nem látnak, vagy akik az autójukban hosszabb úton már nem az unos-untalanig ismert dalokat, vagy politikai híreket akarják hallgatni. A Baj van Rozikám? nekik készült.

   Máté G. Péter legújabb hangoskönyve két elbeszélést tartalmaz. A több mint másfél órás műsor első, a címadó története egy idősebb pár szerelmét meséli el azt, amikor kettőjük vonzalma kisebb háborúskodást indít el a vagyont, a családi megszokottságát féltő fiatalokból. A második elbeszélés egy vidéki kisváros fiatal párjának történése egészen a – boldog? – végig.
   A szerző évek óta ingyenesen teszi közzé hangoskönyveit azok érdekében, akik nem tudják megfizetni e műfaj árait. Szeretne segíteni a vakoknak, gyengén látóknak, idős embereknek abban, hogy ők is részesei lehessenek a meséknek. Ehhez persze kellenek eszközök és segítő kezek, de akkor, amikor minden fiatal jószerével a neten tölti fél életét, ez nem jelenthet akadályt.
   A Baj van Rozikám? című hangoskönyv a Magyar Elektronikus Könyvtár gondozásában és felületén jelent meg.Innen ingyen letölthető. Nem kell hozzá más, mint egy okostelefon, tablet, számítógép, vagy az mp3 formátumot felismerő, lejátszó bármilyen eszköz, de meghallgatható közvetlenül az elektronikus könyvtár felületéről is..
   A szerző azt javasolja, hogy akinek van erre lehetősége, másolja CD-re, DVD-re, pendrive-ra, családtagja telefonjára a hangoskönyvet és ezzel lepje meg szerettét karácsonyra.