Sok állatnak, több embernek is végzetes volt az új esztendő eleje

kutya elgazotl allatvedo.huMindazok, a kutyás gazdák, akik az éjszaka előtt még megpróbálták elvégeztetni kis- és nagydolgukat kedvenceikkel és tapasztalták, hogy az állat a nagy durrogások és villanások közepette inkább dolgavégezetlenül, páni félelemmel menekülne vissza a biztonságot jelentő lakásba, megtapasztalták, hogy a mostani szilveszternek is megvoltak a veszélyei.

   S bár igen sok háziállat lett idegbajos az újév hajnalán, történtek még ennél is nagyobb bajok. A mentők szilveszterkor összesen 3068 esetet láttak el, pirotechnikai eszközök miatt 14 riasztás volt. Több állatot gázoltak halálra és nem egy emberi tragédiáról is beszámolt a rendőrség – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

   Győrfi Pál közleménye szerint országszerte 14 pirotechnikai eszköz okozta balesethez riasztották a mentőket, ezek jellemzően kéz és arcsérülések voltak. Összesesen 3068 esetet láttak el a mentők szilveszterkor, ebből 908 volt a fővárosban. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.
   Közlekedési balesetek, tűzesetek, verekedések és belgyógyászati rosszullétek mellett több mint 200 embert kellett túlzott alkoholfogyasztás miatt kórházba vinni, mintegy 10 százalékuk kiskorú volt. Ahogy azt Pataki Gábor, az Újpesti Állatmentő Liga vezetője az állam hírtévé szerda reggeli műsorában elmondta, több állatot halálra gázoltak szilveszter napján. Elmondása szerint háborús helyzet volt az utcákon. Még mentőautójukat is megdobálták petárdával, amikor sokkos állapotú kutyát szállítottak.
   Az új esztendő első óráiban több emberáldozatot követelő baleset is történt az ország közútjain – derül ki a rendőrség közleményéből.