Oldalletöltések száma: 10663644
2020. június 6. szombat 20:10,
Norbert és Cintia napja van.

Dráguló kenyerünk

kenyer vajasAz elmúlt években mind gyorsabb ütemben növekedtek az élelmiszerárak, ennek megtapasztaláshoz elég, ha valaki rendszeresen jár bevásárolni. A folyamat idén is folytatódik.

   Kenyérdrágulást hozhat az új év, január végétől 10-15 százalékkal többet kell fizetni a pékárukért – írta a Dehir.hu.

   A sütőipar legutóbb egy éve módosította árait. Azóta viszont jelentősen drágultak az energiahordozók, és a felhasznált alapanyagok is, például a tejtermékek és a húsok. Ezen felül plusz költségekkel is számolnia kell az iparág szereplőinek azzal, hogy januártól emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum.
   A munkaerőhiány így is érezhető az ágazatban, ráadásul sokszor még képzésre szorulnak a dolgozók. A szakemberek szerint ahhoz, hogy megtartsák a munkavállalókat, versenyképes bérekre van szükség.
   Ahogy a Dehirnek nyilatkozó Fülep Zsolt, a Magyar Pékszövetség alelnöke elmondta, ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk az egyéb ágazatokkal szemben, tavalyelőtt 20, tavaly 10 százalék feletti, az idén pedig 6-8 százalék közötti béremelést terveztek, amelyet viszont a fogyasztói árba is be kell építeniük – olvasható az Adózóna.hu oldalon.