Oldalletöltések száma: 10653779
2020. április 5. vasárnap 22:57,
Vince napja van.

Vakon vezette autóját, a táblák meg nem ugrottak félre

fagyott szelvedo police huAz ember rohan reggel, mert elkésik a munkahelyéről, vagy a gyereke az iskolából, hát kapar egy tenyérnyi felületet a teljesen befagyott szélvédőjén és már ugrik is az autóba, hogy időben céljához érjen. Aki így tesz, abban bízik, hogy a motor melege majd leolvasztja a jeget az üvegről, mire nagyobb forgalomba ér.

   Valószínűleg így gondolkodott az a fiatal nő is, aki két napja balesetet okozott Gárdonyban. Ahogy a Police.hu írta, a rendőrségre érkezett bejelentés szerint január 7-én a reggeli órákban, hogy egy autós Gárdonyban felhajtott egy járdaszigetre és ott két jelzőtáblát is kidöntött.

   A baleseti helyszínelők megállapították, hogy a baleset azért történt, mert a járművet vezető 27 éves budapesti nő, indulása előtt a lefagyott szélvédőjét nem takarította le, emiatt a balesetet szenvedett gépjárműből nem lehetett kilátni. A sofőr a baleset következtében megsérült, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit – olvasható a Police.hu hírében.
   Mindezt meg lehet takarítani az olyan pár száz forintért kapható szélvédőtakaróval, amelyet, ha feltesz az ember este az autójára, reggel csak le kell onnan venni és máris lehet indulni. De lehet a kereskedelemben kapni olyan jégoldó spray-t is, amely pillanatok alatt elolvasztja a jeget és ugyanezt a feladatot látja el a téli szélvédőmosó folyadék is, amelyek általában közel -20 fokig hatékonyak. S ha mindez nem elég, vagy nincsenek kéznél, még mindig ott van a jó öreg jégkaparó, bár arra azért jó néhány percet rá kell szánni az indulás előtt. A lényeges ugyanis, hogy az autó vezetője lássa az utat vezetés közben, még ha azt előtte már sok százszor is tette meg.