Oldalletöltések száma: 10672174
2020. július 6. hétfő 03:14,
Csaba napja van.

Ezt kihagytuk volna: Gárdony is felkerült a koronavírus-térképre

bone patika facebookSok nyaralótulajdonos gondolta úgy, hogy a családjukkal nagyobb biztonságban lesznek a koronavírus-járványtól a Velencei-tó mellett, mintha Budapesten, vagy Székesfehérváron töltenék az idejüket. Eddig így is volt, de úgy tűnik, a vírus már a tókörnyéken is megjelent.

   „A munkatársainknál koronavírus fertőzést mutattak ki. Mindenki jól van, de a további fertőződések elkerülése érdekében a gyógyszertár működése szünetel”. Ez a Facebookon közzétett szöveg sokkolta Gárdony város lakosait, különösen azokat, akik a az elmúlt napokban, hetekben a Bóné Kálmán utcai patikában jártak.

   Patikába mennünk kell, ha gyógyszerre van szükségünk és arra nem csak az idősek szorulhatnak rá, vagyis elkerülhetetlen, hogy előbb, vagy utóbb betérjünk egy gyógyszertárba. Ahogy élelemre is szükségünk van, meg tisztálkodószerekre és még jó néhány, az egészségünk, létezésünk fenntartásához elengedhetetlen tárgyra, eszközre.
   A beszerzésnél ugyanakkor a legnagyobb óvatossággal kell(ene) eljárnunk, Távolságot kell tartanunk másoktól, hasznos – ha majd végre mindenhol lehet kapni –, ha szájmaszkot viselünk, egyszer használatos gumikesztyűben fogjuk meg a bejárati ajtó kilincsét, a benti tárgyakat és ha igen gyakran mosnunk kezet szappannal legalább 20 másodpercen keresztül. Az is jó (lenne, ha kapni lehetne) ha van nálunk kézfertőtlenítő arra az esetre, ha nem tudunk kezet mosni.