Oldalletöltések száma: 10672210
2020. július 6. hétfő 04:40,
Csaba napja van.

Velencén a boltokban kötelező lett a szájmaszk

szajmaszk thelocal deMiközben Gárdonyban koronavírusos betegeket találtak az egyik patika dolgozói között, addig Velencén polgármester rendelettel vált kötelezővé bizonyos esetekben a szájmaszk viselete.

   „A koronavírus most már mindenhol ott lehet Magyarországon is. Bárki hordozhatja a vírust és bárkinek tovább adhatja a fertőzést”. Így kezdődik az a Facebookon is közzétett, az a vészhelyzeti határozat, amellyel a kisváros polgármestere elrendelte a szájmaszkok viseletét.

   Ahogy az a Gerhard Ákos polgármester által aláírt utasításban olvasható, a koronavírusra jellemző tünetek ismertek. Vannak azonban olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek. A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre.
   A fentiek miatt, a koronavírus járvány megelőzése érdekében a kisváros vezetője elrendelte, hogy Velence város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni.
   A városvezető azt is kéri, hogy az üzletekbe történő bejutás és ott tartózkodás során egymástól a legalább két méteres távolságot tartsa meg mindenki és, hogy továbbra is csak halasztást nem tűrő esetben hagyják el otthonaikat az emberek.
   A szájmaszk kötelező viselésének utasítása tegnap lépett hatályba és a veszélyhelyzet megszűnéséig marad érvényben – olvasható Velence város hivatalos Facebook oldalán.