Oldalletöltések száma: 10678346
2020. július 14. kedd 18:41,
Örs és Stella napja van.

Az influenza példát mutat a koronavírusnak

influenza 002Annyi rossz egészségügyi hír után jó egy jót is közölni. Bár a koronavírus-járvány miatt az idei influenzajárvány messze kisebb figyelmet kapott, ettől még az influenzavírus is tette a dolgát. Ennek a járványnak, úgy tűnik, lassan vége.

   Fejér megye területén március 16–22. között 422 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján, ez 55,1%-kal kevesebb, mint tegy héttel korában volt – írta a Feol.hu.

   A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány – mindhárom járási népegészségügyi osztály és a megye teljes illetékességi területén – nem éri el a járványküszöb-értéket, annak mindössze kétharmada a megyére vonatkoztatva, tehát alacsony tartományban van az influenza aktivitása.
   Az idei év tizenkettedik hetében a legtöbb megbetegedést a Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi térségéből jelezték, ezt követi a Dunaújvárosi Járási Hivatal, végül pedig a Móri Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területe, ahonnan a legkevesebb megbetegedést jelentették. Az elmúlt négy hét során csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, amelyben feltehetően az új koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet játszotta a legnagyobb szerepet – olvasható a Feol.hu hírében.