Oldalletöltések száma: 10678265
2020. július 14. kedd 17:10,
Örs és Stella napja van.

Tíz év után újabb szolgáltatót kell megszokniuk a velencei-tavi kábel-előfizetőknek

upc vodafone hirtv huAhogy országszerte, úgy a Velencei-tó térségében is volt már néhány kábelszolgáltató az elmúlt évtizedekben, talán a legtöbben már a nevükre sem emlékeznek. Meglehet, erre a sorsra jut majd a UPC is, amelynek márkaneve a múlt hónap végétől már csak a UPC Direct szolgáltatásnál él tovább.

   Március 31-én éjféltől (majdnem) megszűnt a UPC Magyarország márkanév. Április 1-étől mindenütt elfoglalja helyét a Vodafone felirat. Április elsejétől a névváltoztatással végleg lezárul a Vodafone és a UPC magyarországi összeolvadása – írta a Bitport.hu.

   Tavaly nyáron feltételekhez kötve, de az európai szabályzó hatóságok is rábólintottak, hogy a Vodafone 19 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global vezetékes üzletágát Csehországban, Németországban, Magyarországon és Romániában.
   Az április 1-jei névváltással közel 22 éves történet zárult le. A UPC Magyarország Kft. 1998-ban jött létre a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével az amerikai Liberty Global leányvállalataként. A cégnév azonban csak később vált a cég által nyújtott szolgáltatások általános márkanevévé, a 2000-ben indított internet szolgáltatása például sokáig Chello néven futott. A vállalat jelenlegi pozícióját egy sor felvásárlással érte el. A legjelentősebb felvásárlása a Monor Telefon Társaság megszerzése volt 1999-ben, de szintén fontos lépés volt, hogy 2010-ben megvásárolta a FiberNettől a kábelhálózata harmadát, majd egy évvel később 50 településen a szolgáltatásokat is.
   A cég egy kézből televízió-, internet- és telefon-előfizetést is kínáló országos szolgáltatóvá 2005-ben vált, és 2008-ban jelentek meg tévés kínálatában a DVD felbontású SD és nagyfelbontású HD kábelcsatornák – olvasható a Bitport.hu portálon.