Oldalletöltések száma: 10663607
2020. június 6. szombat 18:19,
Norbert és Cintia napja van.

Aláírásunkkal javasolhatjuk, hogy legyen feltétel nélkül járó alapjövedelmünk

alapjovdelem feltetel nelkuli newyorker comNagyon megosztja az embereket az a felvetés, miszerint mindenkinek kapnia kellene munkától, státusztól és kortól függetlenül egy meghatározott alapjövedelmet. Ennek észszerűségét a most dúló járvány miatt munkájukat elveszített milliók megélhetési nehézségei igazolják.

   Az Európai Bizottság a közelmúltban bejelentette, hogy nyilvántartásba veszi a feltétel nélkül járó alapjövedelem bevezetését – tudatta az MTI.

   A feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése az Európai Unió (EU) egészében elnevezésű kezdeményezés arra irányul, hogy az EU teljes területén vezessenek be feltétel nélküli alapjövedelmet a gazdaságpolitika keretében. A kezdeményezés szervezői arra kérik az Európai Bizottságot, hogy terjesszen elő javaslatot a feltétel nélküli alapjövedelem egész unióra kiterjedő bevezetésére, amely csökkentené a regionális egyenlőtlenségeket. Véleményük szerint továbbá ez mindenki számára biztosítaná az anyagi biztonságot és társadalomban való részvétel lehetőségét.
   Az európai bizottság jogi szempontból a kezdeményezést elfogadhatónak ítélte, ezért a nyilvántartásba vételük mellett döntött. A pénteki regisztrációt követően a szervezők hat hónapon belül megkezdhetik a támogató aláírások összegyűjtését, amelyre egy év áll a rendelkezésükre. Ha az egyes kezdeményezések egy éven belül egymillió támogató nyilatkozatot kapnak legalább hét különböző tagállamból, az uniós bizottságnak hat hónapon belül reagálnia kell: el kell döntenie, hogy helyt ad-e a kérelemnek, vagy elutasítja azt, és döntését mindkét esetben indokolnia kell.