Oldalletöltések száma: 10663640
2020. június 6. szombat 19:55,
Norbert és Cintia napja van.

Fejér a dobogón, de ez rossz hír

kornavirus terkep atv huHa az ember kimegy például Gárdony városban a Balatoni (Szabadság) útra, vagyis a várost átszelő főútra, a forgalmat, a boltokban az embertömeget látva joggal hiheti, hogy a koronavírus-járványt csak álmodta. És nincs ez másként Budapesten, vagy más nagyvárosokban sem, pedig a vírus még mindig velünk van és fertőz.

   Az Atv.hu tett közzé egy vírustérképet, amely jól mutatja, hogy melyek a legfertőzöttebb területek az országban. A legtöbb fertőzött Pest megyében és Budapesten van, de kiugróan magas a betegek száma Fejér megyében is.

   Az mindenképpen érthető, hogy a legtöbb fertőzött a kétmilliós nagyvárosban, Budapesten van, és Pest megyében is kiugróan magas a fertőzött lakosok száma ez pedig a főváros közelségével magyarázható. Arra ugyanakkor kevés indok található, hogy miért Fejér megye az ország harmadik koronavírussal leginkább legfertőzöttebb megyéje.
   Sajnálatos tény, hogy bár a Velencei-tó partján lévő népszerű üdülőterületeket, kisvárosokat, településeket már nyárra emlékeztetően sokan látogatják, az ott élők nem kapnak arról információt, hogy lakóhelyükön hány koronavírus-fertőzött, vagy éppen beteg van. Pedig az adatok ismerete vélhetően nagyobb óvatosságra késztetné azokat az embereket – és nincsenek kevesen – akik úgy vélik, már nincs szükség védekezésre, felesleges az arcmaszk, sokszori kézmosás, mert túl vagyunk az egészen.