Oldalletöltések száma: 10663654
2020. június 6. szombat 20:45,
Norbert és Cintia napja van.

Oltják a hetedikeseket

hpv oltasA koronavírus-járvány alaposan felforgatta eddigi megszokott életünket, így számtalan feladat elmaradt, amelyeket viszont el kellett volna végezni. Van, ami bepótolható és van, ami már sohasem. Szerencsére a védőoltások nem ilyenek.

   Hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak – hangzott el a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

   Mint kiderült, a tavaszi kampányoltások közül a kötelező, Hepatitis B vírus elleni vakcinából az őszi első adagot 98 ezer tanuló kapta meg, a másodikat azonban márciusban csak 20 ezer diáknak tudták beadni a járványügyi helyzet miatt. Az oltásból kimaradt diákoknak május 25. és június 12. között pótolják az oltást. Ugyanebben az időszakban kapja meg a HPV (humán papillomavírus) elleni védőoltás áprilisban elmaradt második adagját az a mintegy 41 ezer 7. osztályos lány, akinek a szülei igényelték ezt az oltást.
   Az oltások beadásáról pontos információt kapnak mind az iskolák, mind pedig a szülők. Fontos, hogy még ebben az időszakban minden érintett tanuló megkapja ezeket a védőoltásokat, így arra kérik a szakemberek a szülőket, gondoskodjanak arról, hogy gyerekük megjelenjen az oltás megadott időpontjában.