Oldalletöltések száma: 10672197
2020. július 6. hétfő 04:12,
Csaba napja van.

Jönnek a leolvasók

villanyora leolvasas dorogimedence huPár hónapja elszokhattunk a közüzemű mérőóra-leolvasók látogatásától, amelynek hátterében nem csak a ritkábban történő leolvasás, vagy az óraállások személyes bemondásának lehetősége áll, hanem a járvány okozta óvatosság. Most e téren is rendeződik a helyzet.

   A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével összhangban a Velencei-tó térségében is szolgáltató E.On Hungária Zrt. megkezdi az áram- és gázfogyasztás-mérők személyes leolvasását – derül ki a Napi.hu-nak a cég információja nyomán írt híréből.

   Azokat az ügyfeleket keresik fel, akiknél az éves óraleolvasás éppen esedékes. Az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, a tervezett leolvasás dátumát az energiaszámlájukon ellenőrizhetik. Az önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél az E.On munkatársai továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol kockázata lehet a személyes leolvasásának, ott minden biztonsági előírást betartva, maszkban, védőkesztyűben, fertőtlenítővel felszerelkezve, a 1,5 méteres védőtávolságot betartva végzik el a feladatot.
   A vállalat március 19-én függesztette fel a személyes leolvasásokat. Tapasztalataik szerint az ügyfelek megértéssel, nyitottsággal fogadták a digitális ügyintézési megoldásokat – olvasható a Napi.hu hírében.