Oldalletöltések száma: 10672191
2020. július 6. hétfő 03:56,
Csaba napja van.

Lopott, aztán iszkolt, nem jutott messzire

besurrano tolvaj police huLapunk is rendszeresen hívja fel a figyelmet a fáradtságot nem ismerően sokat dolgozó besurranó tolvajok tevékenységére és az ellenük való védekezés lehetőségeire. Ez a nyár időszakban, amikor végre ajtó, ablak nyitva lehet, nem éppen egyszerű feladat, kell hozzá némi odafigyelés.

   Egy gárdonyi nő tett bejelentést a rendőrségre június 23-án, kedden kora reggel arról, hogy családi házának teraszáról ellopták a táskáját az abban tartott pénztárcával, készpénzzel és személyes iratokkal együtt – írta a Police.hu.

   A nő elmondta, hogy munkába indult, és a táskáját csupán addig hagyta őrizetlenül a tornácon lévő asztalon, amíg kutyáját az ingatlanba beengedte. Ez az idő azonban épp elég volt a tolvajnak arra, hogy a táskát elvegye. Mikor a nő a bejárati ajtón kilépett látta, amint egy piros pólót és szürke nadrágot viselő férfi a táskájával a kezében kiszalad a kapun. A sértett élettársával együtt azonnal a besurranó keresésére indult, és ezzel egy időben értesítette a rendőrséget is.
   A járőrök azonnal a tolvaj felkutatására és elfogására indultak és rövid időn belül a Gárdony és Dinnyés közötti kerékpárúton igazoltatták is a feltételezett elkövetőt, egy 20 éves sárkeresztúri lakost. Ruházatának átvizsgálása során pontosan annyi készpénzt találtak nála a rendőrök, amennyit a sértett a segélyhívás alkalmával közölt.
   A nyomozás miatt a férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki – olvasható a Police.hu hírében.