Oldalletöltések száma: 10672205
2020. július 6. hétfő 04:31,
Csaba napja van.

Lőszerek, fegyveralkatrészek és egy háborús gránát volt a „termés” Velencén

loszerek velencen blikk huA hír hallatán joggal gondolkodhatunk el a világ folyásán, az emberi elme működésén. Meglehet, hogy van egy kedves szomszédunk, akivel nap mint nap találkozunk, köszönünk egymásnak, időnkét el is beszélgetünk, aztán egyszer csak kiderül, hogy az illető vagy fegyvergyűjtő, vagy gerillaharcra készül, esetleg a földönkívüliek támadására, mert ennek megfelelően halmozott fel fegyvereket a házában.

   Azt nem tudjuk, hogy most lefülelt úrnak mi volt a szándéka, de a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a múlt pénteken arról számolt be a Police.hu rendőrségi hírportálon, hogy több száz lőszert és számos fegyveralkatrészt találtak Velencén egy 70 éves férfi házában. Vasárnap ugyancsak a tóparti kisvárosban, a strandon került élő egy háborús gránát is.

   A közlemény szerint a rendőrök egy házkutatás során találták meg a lőszereket és a fegyveralkatrészeket. A férfit ennek nyomán előállították a rendőrkapitányságra, ahol lőfegyver engedély nélküli készítésével vagy forgalomba hozatalával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt hallgatták ki – derül ki a Police.hu híréből.
   Arról nem szól a híradás, hogy hogyan jutottak el a rendőrök a férfihoz, hogy jutottak információhoz a tevékenységéről.
   Vasárnapi hír szerint a Velence Korzó strandján egy fürdőző talált egy valószínűleg második világháborús gránátot – olvasható a velencei önkormányzat hivatalos Facebook oldalán. A „szerencsés” megtaláló a gránátot a Tópart utcai zebránál tette le, majd értesítette a rendőrséget. A rendőrök kiérkezésüket követően a Tópart utcát lezárták. A veszélyes fegyvert végül 17 óra táján a tűzszerészek elszállították és a forgalom ezt követően helyreállt.