Oldalletöltések száma: 10672202
2020. július 6. hétfő 04:19,
Csaba napja van.

Fiatalok segítenek abban, hogy a nyaralók ne váljanak áldozattá

rendor vizi police huÁltalában az emberek nem szeretik, ha a rendőrök például közúti ellenőrzés címén látható ok nélkül leállítják és igazoltatják őket, a legtöbben ezt felesleges zaklatásként élik meg, ugyanakkor mindazok, akik szeretik a nyugalmat, a biztonságot, örülnek a közterületeken a rendőri jelenlétnek. Jó hír, hogy nyáron a Velencei-tó mellett a megszokottnál több lesz a rendőr.

   A székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium rendészeti pályaorientációs tanulói bűnmegelőzési tevékenységet ellátva segítik a rendőrök munkáját a nyári idegenforgalmi szezonban – írta a Feol.hu.

   A 10. és 11. évfolyamos diákok július 6-tól, augusztus közepéig, Agárdon, Gárdonyban és Velencén intik körültekintésre és óvatosságra a nyaralókat és tókörnyékén élőket. A tanulók strandokon, parkolókban és bevásárlóközpontoknál rendőrségi bűnmegelőzési kiadványokkal és a bűnmegelőzést segítő szórólapokkal hívják fel a lakosság figyelmét az értékek védelmére, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.
   A rendészeti pályaorientációs fiatalok visszatérőn ellenőrzik a parton őrizetlenül hagyott táskákat, felhívják a strandolók figyelmét az értékmegőrzők használatára, egyúttal készséggel állnak a tőlük információt kérők rendelkezésére – tájékoztatott honlapján a rendőrség.