Oldalletöltések száma: 10685764
2020. augusztus 14. péntek 10:43,
Marcell napja van.

Rossz a balatoni példa, emiatt lettek sokan idegesek Gárdonyban

topart indafoto huA Velencei-tó környékén élők mindeddig nagy érdeklődéssel figyelték mindazt, ami a Balatonon mellett történik, a még meglévő, de egyre fogyó szabadstrandok felszámolását, a tóparti ingatlanfejlesztéseket és ezáltal az ottélők elzárását az ingyenes tóhoz jutás lehetőségétől azzal, hogy ez szerencsére a Velencei-tónál nincs így. Egyelőre még valóban nincs így.

   Nagy a feszültség Gárdonyban az önkormányzat tervei miatt, írta pénteken az Atv.hu, majd hírét így folytatta: közfelháborodás mellett akarja módosíttatni a helyi építési szabályozást Gárdony önkormányzata. A tervezet lehetőséget adna a tóparttól számított 30 méteres védelmi sáv beépítésére, amely sokak szerint azzal jár, hogy hamarosan szállodák és lakóparkok jelennek majd meg az érintett területeken.

   Rendkívüli érdeklődés mellett kezdődött a helyi építési szabályozás módosításának lakossági vitája Gárdonyban. A tervek szerint két agárdi, valamint egy gárdonyi strand és kemping vízparti részein ezután nemcsak fürdőzni, de akár építkezni is lehet majd.
   Tóth István Gárdony város polgármestere az ATV híradójának elmondta, hogy naponta kap megkeresést különböző befektetőktől, de konkrét tervek még nincsenek. A városvezetés a turizmus fejlesztésében érdekelt, az érintett partszakaszok pedig eddig is építési területnek számítottak, legfeljebb más volt a besorolásuk.
   - Úgy látjuk, hogyha módosítjuk a szabályozási tervünket, akkor lesz lehetőség arra, hogy olyan létesítmények is megépülhessenek a parton, amelyeket nagyon várunk – fogalmazott Tóth István, aki kérdésre válaszolva elmondta, szó sincs arról, hogy szállodaépítést készítenének elő, de örülne annak, ha egy tóparti település nem az iparból, hanem a turizmusból akarna élni.
   Az egyik helyi Facebook-csoportban időközben augusztus első hétvégéjére demonstráció szerveződik a helyi építési szabályozás módosítása ellen – derült ki az Atv.hu írásából.