Tízmilliók várnak gazdára

Közel félszázan pályáztak a november közepén lezárult európai uniós LEADER pályázaton.

   A közép-dunántúli régióban a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület területén negyvenkilenc pályázatot adtak be, ami a régió területén az egyik legmagasabb szám.

   A LEADER Akciócsoportok fejlesztési forrásait településszám és lakosságszám alapján határozták meg, így a Velencei-tó LEADER Akciócsoport kilenc települése 1 606 000 euro forrást nyert.
   A Velencei-tónál huszonnégy pályázatot adtak be közösségi célú fejlesztésekre, összesen 84 millió forint értékben. Tíz pályázó vállalkozás alapú fejlesztésekre pályázott, 58 millió forint értékben, heten 10 millió forint értékben rendezvények szervezésére, míg nyolcan térségen belüli együttműködésre pályáztak, összesen 17 millió forint elnyerése reményében.
   Az értékelők szerint nagyon sok a hibás pályázat, pontatlan kitöltés, hibás építési tételek, hiányos árajánlatok, rossz pénzügyi tervek kerültek a pályamunkákba. Amennyiben a pályázók a hiánypótlásnál pontosak és gyorsak, jelentősen lerövidíthetik a bírálati szakaszt, segíthetik a mielőbbi eredményhirdetést – tájékoztatta a Vétót Stadler Klára, a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület munkaszervezetének vezetője.