Oldalletöltések száma: 10765226
2021. január 24. vasárnap 07:04,
Timót napja van.

Inkább a fájdalom

   Kétségkívül ez így egy igen súlyos általánosítás, és emiatt nem is lehet igaz. Talán. Mert ha figyeljük a híreket, a közéleti történéseket, az agyroggyant terroristák bűncselekményeit, a vallási, politikai fanatikusok csőlátását, az összeesküvés-elméletek gyártóit, a valami elleneseket, a kinyilatkoztatókat, a magukat felsőbbrendűnek tartókat és társaikat, már joggal gondolhatjuk, az általánosító kijelentés azért sokakra ráillik.
   Nyilvánvalóan a fentebb felsoroltak is gondolkodnak, hiszen valahogy csak eljutnak eszméikhez, de a gondolkodásuk által létrejött eredményt, annak minőségét igencsak megkérdőjelezheti a többség. Aztán a gondolkodásról azt is joggal feltételezhetjük, hogy az a megismeréssel, a tanulással folyamatosan fejlődik, ahogy az történik például a mesterséges intelligenciával is, ráadásul az ember e téren sok százezer év előnyre tett szert a masinákkal, programokkal szemben. Így hát az övétől eltérő vélemények, az okfejtések, bizonyítékok figyelmen kívül hagyása igencsak meghatározza egy adott ember gondolkodásának milyenségét.
   Nem mondom, a memóriafeladatok, ahogy általában a gondolkodás, igencsak kikezdhetik az ember türelmét, sőt egy idő után a hosszan tartó fejtörés erős fejfájáshoz is vezethet, meg amúgy is egyre inkább mások mondják meg nekünk, hogy miről mit kell gondolnunk.
   Lehet, hogy tényleg felesleges az a sok agytorna, ha így is úgy is fájni fog.