Oldalletöltések száma: 10872245
2021. december 3. péntek 03:03,
Ferenc napja van.

Disznószívvel

 Legtöbben veseátültetésre várnak, ezért nem meglepő, hogy a cég is ezzel kezdi kísérleti tevékenységét, de ezt követően szívátültetéseket is végeznek majd. Miután az említett cég négy évvel ezelőtt bejelentette, hogy páviánokba ültetve két és fél évig sikerült életben tartani sertések szívét, a sertésvese pedig több mint hat hónapig működött a majmokban, a kutatók azt remélik, hogy a módszer tökéletesítésével az emberek akár a teljes életüket leélhetik majd az állati szervekkel, vagy legalábbis ezek életben tarthatják őket addig, amíg emberi szervhez jutnak.
   Ismerek olyan embert, aki képtelen elviselni annak tudatát, hogy testében csípőprotézis végezze munkáját az elkopott eredeti ízület helyett, olyant, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy egy ismeretlen ember szerve legyen az ő testében, de még olyannal is találkoztam, aki nem vállalja a szürkehályog-műtétet, mert annak során a szemlencséje helyébe műlencse kerül. És hiába a jobb minőségű élet, a fájdalommentes mozgás, vagy az éles látás ígérete, a félelem az ismeretlentől felülírja a várható eredményeket. Félő, hogy ez fokozottan így lesz azokkal a szervekkel kapcsolatban is, amelyeket az egészséges ember általában jól elkészítve, örömmel fogyaszt el.
   Bizonyára nehéz lesz majd elfogadni, hogy egy disznó szíve ketyeg az emberben, de sertésszívvel, vesével létezni még mindig jobb, mint nem élni.