Oldalletöltések száma: 10789873
2021. március 1. hétfő 11:24,
Albin napja van.

Közönségzaj

   A minap véget ért egyiptomi kézilabda-világbajnokságot a rajt előtti pillanatokig közönség részvételével tervezték megtartani a szervezők, de végül is a játékosok, résztvevők egészségének megóvása érdekében a nemzetközi szövetség nyomására kitiltották a nézőket. Bizonyára idehaza sokan szurkoltak az igen kiválóan szerepelt magyar válogatottnak, de közben vélhetően nem kevesen érezték úgy, hogy lélekromboló a közönség hiánya. Azért, mert hangulattalan az esemény és azért is, mert a sportolók, csapatok a győzelem dicsőségét akkor érzik igazán, ha azt ezrek ünneplik velük együtt.
   A versenyzők, játékosok az egyes olimpiai sportágakban már javában készülnek a 2020-as tokiói olimpiára, amelyet a világjárvány miatt elhalasztottak és rendhagyó módon 2021-ben szándékoznak megtartani. Olimpián sikert elérni, érmet, még inkább bajnoki címet szerezni minden sportoló álma. Ahogy az is, hogy a sok-sok fáradtságos edzés, a kiállt fájdalmak, kínlódások, kudarcok utáni siker megunhatatlanul édes ízét is a helyszínen lelkesítő közönség szimpátiája mellett élvezhessék ki.
   A sportolók sokasága mellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a japán szervezők is arra készülnek, hogy idén július 23-án végre fellobban az olimpiai láng. Akkor is, ha azt élőben csak a negatív Covid-teszttel, vagy oltási bizonyítvánnyal rendelkező résztvevők láthatják, míg az olimpiai bajnokok – egyelőre nagyon úgy tűnik – csak gépi zaj mellett ünnepeltethetik majd magukat.
   Szurkolóiknak persze így is nagyon kedvesek lesznek.