Oldalletöltések száma: 10907629
2022. május 20. péntek 16:08,
Bernát és Felícia napja van.

Bizonyítvány

   Ritkán teszek ilyent egy országvezetővel, de most némi mentséget találok számára. Ez a járvány oly mértékben ismeretlen terepre kergette mindenfelé a döntéshozókat, hogy azon igencsak nehéz volt eligazodni, helyes döntéseket hozni. De – bár korábban hangot adtam fenntartásaimnak – például a vakcináknak az unióval közös beszerzésén felüli vásárlása helyes döntés volt, nélkülük még a mostaninál is nagyobb lenne a baj. (Kár, hogy a keleti beszerzéseket fájóan körüllengi a piszkos üzlet gyanúja).
   Ennyiben ki is merül részemről e vezető védelme, hiszen adófizető állampolgárként többet vártam volna attól, akinek teljhatalom, pénz és szakértők serege áll rendelkezésére, hogy meghozza a megfelelő döntéseket. Rossz utat választott már akkor, amikor még híre-hamva sem volt a koronavírus világrengető járványának, mert milliárdok sokaságával pénzelte az egyházakat (pedig kevesebb a hívő, mint a beteg), a versenysportot, tömérdek pénzt költött látványberuházásokra, önfényező kampányokra, csókosok milliárdosokká tételére, csak valahogy az oktatás mellett az egészségügy nem volt a szíve csücske. Ennek pedig az a hozadéka, hogy a járvány dúlása idején a létszámhiánnyal, elöregedő eszközökkel, lepusztulófélben lévő ingatlanokkal, agyonterhelt, mostanáig mélyen alulfizetett orvosokkal, továbbra is igen gyengén díjazott szakdolgozókkal, szakemberekkel az ellátórendszer eljutott az összeomlás szélére.
   És akkor még itt vannak a tömegesen magukra hagyott vállalkozások, amelyek a korlátozások miatt hónapok óta nem működhetnek, és csak a költségeket, adósságokat termelik, az állásukat vesztettek, a reménytelen helyzetbe sodródott, kilátástalan sorsúvá vált családok.
   Nem tévedtek a közvélemény-kutatók. Vannak elégedetlenek bőven.